Antena 3 CNN Politică Milioane de lei pentru deplasările parlamentarilor români în străinătate

Milioane de lei pentru deplasările parlamentarilor români în străinătate

Milioane de lei pentru deplasările parlamentarilor români în străinătate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Iun 2011   •   20:40

Aleşii noştri au prins gustul deplasărilor în străinătate şi cel mai mult pare să le placă în Franţa. Acolo, au avut loc cele mai multe deplasări de la începutul anului.

Nu este lună în care deputaţii să nu călătorească în afara ţării. Ce-i drept, deplasările sunt în interes de serviciu. Unele "destinaţii" se regăsesc însă constant în calendarul misiunilor desfăşurate în afara graniţelor.

De pildă, Franţa este de departe în topul preferinţelor deputaţilor români. A doua în topul destinaţiilor în interes de serviciu este vecina Ungaria, unde au avut loc şase reuniuni, urmată de Belgia, unde nouă deputaţi au stat 17 zile în deplasare.

Cheltuielile cu astfel de voiaje sunt bineînţeles pe măsură. Şi aici, prima poziţie este deţinută tot de Franţa. Pentru participarea a şase persoane la o sesiune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Camera Deputaţilor a cheltuit peste 45.000 de lei.

O sesiune restrânsă a Adunării Parlamentare a NATO, la care au mers cinci deputaţi, a costat aproape 20.000 de lei. La fel şi o deplasare de tei zile a patru deputaţi, pe Coasta de Azur, la Monaco, la Lucrările Comisiei pentru mediu şi agricultură.

Pentru perioada 2011-2012, deputaţii au la dispoziţie un buget de 6,8 milioane de lei pentru deplasări în străinătate, ceea ce include transport, cazare şi diurne.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close