Antena 3 CNN Politică Ministrul austriac de interne Gerhard Karner, despre România în Schengen: Mai este o cale lungă!

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner, despre România în Schengen: Mai este o cale lungă!

Lucian Bode l-a primit pe ministrul austriac de interne Gerhard Karner. Ministrul de Interne austriac a declarat România a făcut progrese, dar mai e cale lungă până la intrarea în spaţiul Schengen.

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner, despre România în Schengen: Mai este o cale lungă!
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   17:59

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner, care s-a opus admiterii României în spaţiul Schengen, a venit miercuri la Bucureşti.

"Am semnat acorduri pentru lupta împotriva călăuzelor și mulțumesc Poliției Române de Frontieră care a dus la arestarea unor călăuze inclusiv de origine română", a declarat el.

Potrivit lui, e nevoie de presiune pe Comisia Europeană pentru o securitate mai mare la frontiere.

Anul trecut în Austria au fost peste 110.000 de persoane intrate ilegal, din care peste 80.000 nu au fost înregistrate, acuză ministrul austriac.

Citeşte şi: Ministrul austriac Gerhard Karner, reproșuri în direct de la omologul Lucian Bode: "Nu e normal să fim privați de drepturile ce ni se cuvin!"

Gerhard Karner a mai declarat că România e partenerul său pentru a crea presiune la CE pentru îmbunătățirea sistemului la frontiere.

"Am semnat astăzi un plan pentru combaterea migrației ilegale", a precizat ministrul.

România a făcut progrese, transmite ministrul austriac de interne Gerhard Karner. Acesta a adăugat că pentru intrarea în Schengen ţara noastră mai are cale lungă de urmat.

Vezi și: "Amintiți-vă de cazul de la Caracal! Problema României cu Schengen este traficul de persoane" | Norica Nicolai, reacție după declarațiile lui Gerhard Karner

×
Subiecte în articol: Austria România Schengen Gerhard Karner
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close