Antena 3 CNN Politică Ministrul de Interne, sancţiuni pentru Voiculescu şi Turcan. Bode: "Toţi suntem egali în faţa legii"

Ministrul de Interne, sancţiuni pentru Voiculescu şi Turcan. Bode: "Toţi suntem egali în faţa legii"

Ministrul Afacerilor Interne a comentat cele două situaţii în care Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan au fost surprinşi fără mască de protecţie. Bode a ţinut să precizeze că "toţi suntem egali în faţa legii" şi a anunţat sancţiuni pentru ministrul Sănătăţii şi ministrul Muncii.

Ministrul de Interne, sancţiuni pentru Voiculescu şi Turcan. Bode: "Toţi suntem egali în faţa legii"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    31 Mar 2021   •   10:01

Lucian Bode a fost întrebat dacă Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu vor fi sancţionaţi, având în vedere că au fost surprinşi încălcând măsurile sanitare de protecţie. 

"Sunt 2 chestiuni: am spus de fiecare dată și o repet că nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru este în principal de prevenție.

Weekend-ul trecut am avut o medie de 103.000 de cetățeni verificați pe zi și 8400 au fost amendați. Deci nu toți au fost amendați, pentru că avem prevenție.

Nimeni nu este mai presus de lege, suntem egali în fața legii, nici doamna Raluca Turcan, nici domnul Vlad Voiculescu.

Eu am spus foarte clar: toți suntem egali în fața legii și toți trebuie să răspundem în fața legii. Evident că toți suntem egali în fața legii, și toți trebuie să răspundem în fața legii şi Voiculescu şi Turcan”, a declarat Lucian Bode.

Vlad Voiculescu, surprins fără mască în Parlament

Ministrul Sănătăţii a fost surprins fără mască de protecţie pe holurile din Parlament. Voiculescu a stat aproximativ 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi chiar s-a salutat cu câţiva colegi.

După aproximativ 20 de minute, ministrul a fost invitat într-un birou de un coleg de la USR-PLUS moment în care şi-a pus masca de protecţie.

"Trebuie să spun că, în calitate de ministru al Sănătății, sunt consternat și oarecum furios, și nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări și știm că au justificări, pot avea justificări personale.

Dar cred că s-a ajuns prea departe, în special cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spital, în mai multe locuri din țară. Lucrul acesta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, în general de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au nevoie, care au cea mai mare nevoie.

Cei care au fost azi-noapte în curți ale spitalelor, la Bacău, la Galați și nu numai, aș spune că au greșit și m-aș opri deocamdată aici. Aș spune că au greșit. În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, sunt tratați oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală. Sunt oameni în ATI, sunt oameni care încearcă să se lupte pentru propria viață și de multe ori în fața spitalelor sau chiar în curtea spitalelor sunt aparținătorii acestor oameni, care așteaptă vești bune, cu siguranță nu așteaptă ca cei care ar trebui să se concentreze pe a-i salva, pe a-i ajuta să fie înjurați, să fie învinovățiți de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea", a declarat Vlad Voiculescu.

Raluca Turcan, fără mască de protecţie în mijlocul unui grup numeros

Raluca Turcan a fost surprinsă într-o ipostază similară celor în care alţi oameni au fost reţinuţi şi amendaţi de forţele de ordine: fără mască, în mijlocul unui grup relativ numeros.

Turcan, alături de preşedintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și de alți lilberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu.

Din imaginile publicate pe Facebook chiar de membrii PNL se vede cum în mai multe situații participanţii la eveniment nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască.

"Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă:

Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;

De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.

Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;

Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor.

Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată.

Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente", a scris Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

 

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close