x close

Ministrul Economiei, demis. PNL îi retrage sprijinul politic lui Andrei Gerea

de M.Z.    |    07 Feb 2014   •   13:23
Ministrul Economiei, demis. PNL îi retrage sprijinul politic lui Andrei Gerea Foto: Agerpres

Update 13.35 - Andrei Gerea a declarat, vineri, că nu a existat neapărat un motiv pentru schimbarea lui din funcţie, dar aşa s-a dorit pentru mergerea mai departe cu o echipă guvernamentală închegată.
 
"Am făcut multe lucruri, m-am bucurat de aprecierea lui Crin Antonescu. Nu e un reproş, ci dorinţa de a merge într-o nouă echipă guvernamentală a PNL", a spus Andrei Gerea.

Update 13.23 - PNL a votat pentru demiterea lui Gerea. În şedinţă, s-a votat cu 45 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi şapte abţineri, aşadar Andrei Gerea nu mai este ministrul Economiei, deşi a ţinut cu dinţii de această funcţie.

 
Update 12.42 - PNL în propune la Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, însă actualul ministru Andrei Gerea spune că nu vrea să plece.

Gerea susţine că a avut un mandat prea scurt şi nici nu prea a avut timp să stea de vorbă cu presa, să spună ce a reuşit să facă la Economie.

PNL i-a retras însă sprijinul lui Andrei Gerea.
 

Update 11.40 - Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vorbit, vineri, despre posibila demisie a ministrului Economiei, Andrei Gerea, spunând că este opţiunea acestuia, pe care el o respectă şi poate că acesta a înţeles că acum în PNL se încearcă "alte direcţii".
 
"Este o opţiune a colegului meu şi eu i-o respect, dar poate el a înţeles că, poate, acum în Partidul Naţional Liberal se încearcă alte direcţii. Poate că în acest sens putem să comentăm demisia lui", a spus Eugen Nicolăescu, vineri, la ieşirea din sediul Ministerului Sănătăţii.
 
Întrebat dacă ştie cine va veni în locul lui Gerea, Nicolăescu a răspuns: "Evident că ştiu, dar aştept şi eu votul colegilor mei din Delegaţie".

 
Update 11.15 - Andrei Gerea a declarat, vineri, pentru Antena 3, că nu a demisionat de la şefia Ministerului Economiei.

Mai mult, Gerea a precizat că a sunat şi la Palatul Victoria, să spună că nu a demisionat.


Update 11.13 - Ministrul Economiei, Andrei Gerea, le-a transmis liderilor PNL că se pune la dispoziţia partidului, lideri liberali vorbind deja despre demisia acestuia, au declarat surse liberale, potrivit Mediafax.
 
Gerea s-a aflat vineri dimineaţă la discuţiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali, însă nu a făcut declaraţii nici la sosire şi nici la plecare.
 
Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL că se pune la dispoziţia partidului.
 
Pe de altă parte, lideri liberali spun că Gerea a demisionat din funcţie.
 
Update 11.04 -
Purtătorul de cuvânt de la Ministerul
 Economiei 
neagă informaţia potrivit căreia Andrei Gerea ar pleca de la Ministerul Economiei.
________________________________________

Ştirea iniţială 10.39

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a demisionat, potrivit unor surse. Ministerul urmează să fie condus de senatorul PNL Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării şi fost şef al AVAS.

Un alt ministru liberal îşi dă demisia din Guvern, după Radu Stroe şi Daniel ChiţoiuAndrei Gerea, ministrul Economiei, pleacă din Guvern după numai patru luni de mandat.

Andrei Gerea se gândea să demisioneze, însă nu se ştie până acum dacă a demisionat sau a fost demis.
 
Demisia lui Gerea vine după ce acesta a avut o întâlnire, de dimineaţă, cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Motivul demisiei pare să fi plecat de la faptul că Legea mineritului a căzut în Parlament. Trebuia ca ministerul până acum să trimită o nouă lege în Parlament, dar nu s-a întâmplat acest lucru. 

Biroul Politic al PNL se întruneşte la această oră. Sunt aşteptate decizii privind schimbarea unor miniştri, dupa demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea din Guvern. 


Pe 6 ianuarie, ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern.

Pe 23 ianuarie, Radu Stroe şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne, la ora la care era înmormântată studenta de 23 de ani moartă în tragedia din munţii Apuseni. 

Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati