Antena 3 CNN Politică Ministrul Educației este mulțumit de bugetul primit pentru 2021: "Este mai mare cu mult. Cel mai mare din ultimii 30 de ani"

Ministrul Educației este mulțumit de bugetul primit pentru 2021: "Este mai mare cu mult. Cel mai mare din ultimii 30 de ani"

"Bugetul Ministerului Educației este, în valoare absolută, cel mai mare din ultimii 30 de ani, dar ca procent din PIB este ceva mai mic decât cel de anul trecut", a declarat duminică ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Ministrul Educației este mulțumit de bugetul primit pentru 2021: "Este mai mare cu mult. Cel mai mare din ultimii 30 de ani"
de Georgiana Adam    |    14 Feb 2021   •   21:38

Ministrul spune că bugetul ministerului este mai mare cu 240 de milioane de lei decât execuția de anul trecut și că este mulțumit "atat cat poti sa fii intr-un an in care problemele economice genereaza probleme bugetare".

În proiectul de buget ministerul are o alocare de 31,1 miliarde lei, cu 2,8% mai mult decât execuția din 2020.

Cîmpeanu spune că în buget nu se mai regăsesc cheltuieli de 1 miliard de lei, printre care voucherele de vacanță, fondul de rezervă sau anumite diferențe salariale.

"Avem la dispoziție Planul Național de Redresare și Reziliența, pe care e foarte bine că îl refacem. În acest fel vom avea un procent mai mare alocat Educației. În acest PNRR."

Ministrul a vorbit și de lipsa din sistemul de educație a capacității administrative de rezolvare a unor probleme, oferind exemplul școlilor cu toalete în curte.

"Daca vorbim de toaletele din curte, anul trecut din alocarea bugetară de 32 de milioane de lei s-au cheltuit 18,8 milioane de lei. Nu a existat capacitate pentru rezolvarea acestei probleme", a spus Cîmpeanu.

„Nu știu, este greu pentru un profesor din mediul rural”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu amenință că va demisiona dacă bugetul pe 2021 pentru Ministerul Educației va fi prea mic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat joi că există un buget minim pe care îl ia în considerare pentru Ministerul Educației, pentru acest an, iar dacă banii prevăzuți în bugetul pe 2021 nu vor fi pe măsura așteptărilor, va renunța la funcție.

"Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi acelaşi ministru al Educaţiei, dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru la Educaţie care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare", a declarat Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat, joi, că are o "aşteptare clară" ca bugetul Educaţiei pe acest an să fie mai mare raportat la execuţia bugetară din 2020, adăugând că, în caz contrar, va exista un alt ministrul care să îi ia locul.

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei buget Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close