Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanţelor: "În 2023 ne vom concentra pe susținerea dezvoltării schemelor de investiții"

Ministrul Finanţelor: "În 2023 ne vom concentra pe susținerea dezvoltării schemelor de investiții"

Adrian Câciu afirmă că în acest an Ministerul de Finanțe se va concentra pe susținerea dezvoltării schemelor de investiții.

Ministrul Finanţelor: "În 2023 ne vom concentra pe susținerea dezvoltării schemelor de investiții"
Sursa foto: Facebook | Adrian Caciu
de Ioana Mircea    |    21 Feb 2023   •   14:19

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat astăzi pe pagina sa de Facebook că prioritatea Ministerului de Finanţe pentru anul acesta va fi să susțină dezvoltarea schemelor de investiții.

„2023 va fi anul în care toate eforturile, atât ale mele ca ministru de Finanțe, cât și ale colegilor mei cu responsabilități în domeniu din cadrul MF se vor concentra pe susținerea activă a dezvoltării schemelor de investiții cu efect de multiplicare în economie. Și vrem să atingem acest obiectiv prin acțiuni armonizate între pârghiile MF- mă refer aici la înnoirea celor două scheme de ajutor de stat pentru investițiile mari și direcțiile setate la nivelul executivului European”, a transmis Adrian Câciu.

Totodată, el amintește că ieri Comisia Europeană a aprobat modificarea hărții ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, noi declaraţii despre taxa de solidaritate: "Actul este clar. Toate companiile vor achita această taxă"

„Diferența față de vechea așezare pe harta României este creșterea limitelor de acordare a ajutoarelor de stat în anumite regiuni pentru a reduce decalajul de dezvoltare regională și a stimula zonele cu nevoi mai mari să devină poli de atracție investițională.

Astfel, costurile de investiții eligibile care pot fi suportate de stat cresc de la 60%, la 70% în anumite părți ale regiunilor Sud-Est, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia, iar în regiunile Centru și Vest, acestea se majorează de la 40%, la 50%.

Țintim o anvelopă bugetară mai mare decât cea precedentă, îndreptată către obiective precum: valoare adăugată creată în economiile locale, diversificarea lanțurilor de producție, crearea și păstrarea de locuri de muncă, creșterea PIB per capital. Ne aliniem reglementărilor blocului comunitar, ne uităm la decalajele de dezvoltare și cum să le micșorăm, dar în același timp suntem atenți și cum anume alocăm banii statului”, a adăugat ministrul de Finanțe pe Facebook.

×
Subiecte în articol: PSD Adrian Câciu Ministerul Finantelor
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close