Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanţelor, noi declaraţii despre taxa de solidaritate: "Actul este clar. Toate companiile vor achita această taxă"

Ministrul Finanţelor, noi declaraţii despre taxa de solidaritate: "Actul este clar. Toate companiile vor achita această taxă"

Adrian Câciu, a făcut astăzi noi declaraţii în ceea ce priveşte taxa de solidaritate. El a afirmat că toate companiile vor fi nevoite să plătească această taxă.

Ministrul Finanţelor, noi declaraţii despre taxa de solidaritate: "Actul este clar. Toate companiile vor achita această taxă"
Sursa foto: Agerpres
de Ioana Mircea    |    09 Feb 2023   •   10:41

Ministrul Finanţelor a făcut noi declaraţii cu privire la taxa de solidaritate pe care companiile din domeniul energetic sunt nevoite să o plătească statului român. El a spus că modul de implementare al acestei ordonanţe a fost aprobat de către Comisia Europeană. Totodată, politicianul a afirmat că toate companiile vor achita această taxă, dând de înţeles că nu va fi vorba de nici o excepţie.

"Comisia Europeană a spus foarte clar că nu există probleme cu modul în care România a transpus acest regulament, limitările sunt în regulamentul european. Politica este politică, responsabilitatea guvernamentală este alta, dar Comisia pentru buget din Senat a vizat favorabil în unanimitate această ordonanţă. Dacă erau probleme bănuiesc că puteau să amendeze".

Citeşte şi: OMV despre taxa de solidaritate, după ce a încasat profituri de trei ori mai mari decât în 2021: "Nu datorăm această taxă"

"Mai mult decât atât, acest act normativ este în Parlament. Dacă se consideră necesar îmbunătățirea lui, clarificarea lui, avem toată deschiderea. Din punctul meu de vedere, actul este clar. Am şi spus în ianuarie că toate companiile vor achita această taxă, iar modul în care unele companii manifestă în sens public anumite afirmaţii, trebuie văzut din perspectiva contribuabilului, dar statul are prin ANAF, capacitatea de a verifica şi de a analiza dacă aceste elemente de declarare sunt corecte şi se înscriu în scopul regulamentului", a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor Adrian Câciu
Parteneri
Nunta Cosmică 2023 a început! Astrolog: "Ne dă forță pentru un an de zile"
x close