Antena 3 CNN Politică Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și-a depus demisia: Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și-a depus demisia: Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și-a depus demisia: Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1
de M.Z.    |    26 Oct 2016   •   15:34

UPDATE 15.34 - Cristian Ghinea şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, care a precizat că premierul va propune un înlocuitor în câteva zile, potrivit News.ro.

Iolu a precizat că Ghinea şi-a depus demisia la cabinetul premierului, a făcut anunţul în şedinţa de Guvern, moment în care a părăsit şedinţa.

Joi, 27 octombrie, este ultima zi în care pot fi depuse listele de candidaţi la birourile electorale.

----------------------------

Știrea inițială 11.13

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi-a anunţat, miercuri, demisia pe contul său de Facebook. 

Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici şase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Şi a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris Cristian Ghinea, miercuri, pe rețeaua de socializare.

Potrivit unor surse guvernamentale, Cristian Ghinea a decis să accepte oferta USR de a candida pe listele acestui partid pentru alegerile parlamentare.

USR îşi va anunţa candidaţii miercuri. Premierul Dacian Cioloş va trebui să desemneze un înlocuitor la şefia ministerului Fondurilor Europene.

Întrebat într-un interviu acordat RFI în luna septembrie dacă intenţionează să intre într-un partid politic, Cristian Ghinea a confirmat că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România (USR).

"Vă confirm faptul că au existat discuţii cu Uniunea Salvaţi România. Este un partid care într-un mod absolut remarcabil spune că acest Guvern a făcut lucruri bune, care ar trebui să continue", spunea el atunci.

Cine este Cristian Ghinea

Cristian Ghinea a absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi un master în cadrul Universităţii London School of Economics (2007-2008), în cadrul căruia a studiat guvernarea europeană, potrivit site-ului caesarfoundation.org.  

A colaborat cu revista "Dilema veche" (1999-2015), dar şi cu alte publicaţii, printre care "România Liberă" şi platforma online Contributors.ro, potrivit agerpres.ro.

A fost implicat şi într-o serie de proiecte civice cu organizaţii precum Societatea Academică Română, Centrul pentru Jurnalism Independent, APADOR - CH şi Freedom House, mai scrie caesarfoundation.org.  

Până în 2015 a fost director şi membru în consiliul director al think tank-ului Centrul Român de Politici Europene, una dintre direcţiile principale de cercetare în cadrul acestei instituţii fiind influenţa Uniunii Europene asupra justiţiei şi luptei anticorupţie în România. În decembrie 2015, a devenit consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria prim-ministrului. 

Este autor al mai multor capitole despre România din rapoarte internaţionale precum: "Media Sustainability Index" (studiu al Societăţii Academice Române, 2003) şi "Nations in Transit" (studii ale Freedom House). 

În 2011, a coordonat un volum despre influenţa UE asupra reformei în justiţie în şase ţări din Balcani - plus România şi Bulgaria, iar în 2012 a publicat articolul "Struggling with Media Capture" (în Revista "Understanding Media Policies", împreună cu Alina Mungiu Pippidi). Tot în 2012 a publicat volumul "Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie". 

Citiți și ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Noi demisii în Guvern. Încă două nume pe lista candidaților

×
Subiecte în articol: demisie Cristian Ghinea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close