Antena 3 CNN Politică Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în direct la Antena 3: "Federația Rusă alege în mod deliberat să fie foarte agresivă"

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în direct la Antena 3: "Federația Rusă alege în mod deliberat să fie foarte agresivă"

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a explicat la Antena 3, cum se poziționează România, ca membră a Alienței Nord-Atlantice, față de Federația Rusă, în special în contextul tensiunilor militare din ultima vreme.

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în direct la Antena 3: "Federația Rusă alege în mod deliberat să fie foarte agresivă"
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2021   •   22:13

"Există o situație destul de delicată. Federația Rusă alege în mod deliberat să fie foarte agresivă cu NATO. Și-n Marea Neagră, Marea Baltică, Marea Nordului și-n Mediterana. Dar în același timp, măsurile pe care le luăm sunt extrem de puternice și trebuie să fim liniștiți că NATO își face datoria și că România și românii sunt protejați.", a precizat Mircea Geoană.

"Nu vom accepta niciodată ca o națiune suverană, independentă, care-și alege în mod democratic și liber destinul și direcția, și-n cazul nostru, al României, în Occident (...) poate fi scoasă la mezat din punct de vedere geo-politic. Dar același lucru este valabil și pentru țări care nu sunt în NATO și UE.

Încurajez țările aliate, inclusiv țara noastră, de a putea să investească și în apărare și descurajare, dar și în noi tehnologii. Să profităm de talentul ingineresc și inovativ pe care românii îl au. Asta înseamnă și oprirea plecării românilor în afară, pentru a cauta slujbe mai interesante afară."

 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close