Antena 3 CNN Politică Miron Cozma vrea să candideze la prezidenţiale: O să schimb numele ţării în "Dacia"

Miron Cozma vrea să candideze la prezidenţiale: O să schimb numele ţării în "Dacia"

Miron Cozma vrea să candideze la prezidenţiale: O să schimb numele ţării în "Dacia"
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2013   •   18:32

Preşedintele Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM), Miron Cozma, a declarat sâmbătă, că va candida la alegerile prezidenţiale din 2014, conform pesurse.ro.

'În momentul în care vor veni alegerile prezidenţiale, conducerea partidului a stabilit că eu voi fi candidatul la preşedinţia României. Chiar dacă partidul acesta nu este destul de bine dezvoltat, la prezidenţiale nu se va vota partidul, se va vota omul, iar Miron Cozma este suficient de bine cunoscut în România. Mesajul meu este că îi voi scăpa de hoţii care au distrus această ţară', a susţinut Cozma, la Conferinţa aniversară a 120 de ani de existenţă a Partidului Social Democrat al Muncitorilor din România.

El a afirmat că în acest demers va fi susţinut şi de către bucureşteni, care îi cer să candideze la preşedinţie. Odată ajuns la Cotroceni, Cozma vrea să schimbe numele ţării, din România în "Dacia".

Cozma mai spune că nu va face alianţe cu alte partide, cu cei care conduc această ţară, pentru că aceştia 'nu sunt politicieni, sunt nişte oameni care au fost instalaţi de către nişte grupuri de interese, pentru că asta s-a întâmplat în politica românească', a mai spus Cozma.

Întrebat dacă va fi susţinut şi de soţia sa, Marinela Niţu, Cozma a spus că aceasta va fi tot timpul lângă el, dar nu se amestecă în politică, ci se ocupă numai de muzică.

Miron Cozma a menţionat în context că partidul său va lupta pentru idealurile Revoluţiei din 1989, iar, dacă va ajunge vreodată la putere, 'toţi cei care au distrus oameni în această ţară vor răspunde'.

'Noi nu facem angajamente, nu suntem ca ei, dar vă promitem dacă vreodată vom ajunge să conducem, toţi cei care au distrus oameni în această ţară vor răspunde. Întrebarea noastră este pentru politicienii zilei: De ce au murit copiiii noştri, părinţii noştri, fraţii noştri, ca să se nască o nouă oligarhie? Este incredibil că în România mor oameni de foame, de frică, se sinucid. La asemenea grad de disperare s-a ajuns', a spus Cozma.

El a spus că formaţiunea pe care o conduce este una care nu acceptă compromisuri şi care este, realmente, dedicată muncitorilor. 'Toţi oamenii din acest partid vor avea drepturi egale, în afară de cei compromişi un ultimii 23 de ani şi înainte de 1989', a spus Cozma.

Preşedintele PSDM a mai spus că a fost mandatat de către Acordul Internaţional al Muncitorilor şi Popoarelor de la Paris, prin conducerea de acolo, să anunţe conducerea partidului că acesta a fost acceptat ca membru al acestei alianţe care cuprinde 121 de ţări.

Potrivit lui Cozma, sâmbătă s-au aniversat 120 de ani de la înfiinţarea Partidului Social Democrat al Muncitorilor din România, dar şi 125 de ani de la naşterea lui Constantin Titel Petrescu, unul din marii susţinători ai social-democraţiei româneşti.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close