Antena 3 CNN Politică Moșteanu, USR: "Ar fi o mare minciună să vedem că liberalii se duc spre PSD. Avem deschidere să refacem coaliția"

Moșteanu, USR: "Ar fi o mare minciună să vedem că liberalii se duc spre PSD. Avem deschidere să refacem coaliția"

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a făcut, marți, primele declarații privind varianta refacerii coaliției de guvernare, după informațiile conform cărora Florin Cîțu și Nicolae Ciucă l-ar fi contactat pe liderul PSD pentru a cere susținerea unui nou guvern.

Moșteanu, USR: "Ar fi o mare minciună să vedem că liberalii se duc spre PSD. Avem deschidere să refacem coaliția"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2021   •   09:41

"Ar fi o mare minciună să vedem că se duc acum spre PSD. Am văzut ceva declarații aseară, și ale unor lideri PNL și ale unor lideri PSD, care păreau că s-au cam înțeles. Este opțiunea dânșilor și fiecare partid și politician răspunde politic pentru cuvântul pe care îl respectă sau nu.", a spus Ionuț Moșteanu.

"Noi avem deschidere de a reface această coaliție de centru-dreapta.

Fără voturile lor (echipei Ludovic Orban) suntem la limită, însă din toate declarațiile publice Ludovic Orban a spus că susține refacerea acestei coaliții de centru dreapta. Trebuie discutat cu dânsul și cu cei care sunt alături de dânsul. Mă bazeze pe declarațiile publice și dacă a zis că dorește refacerea coaliției de centru dreapta, mă aștept să susțină și să voteze un astfel de guvern", a precizat Moșteanu.

"Toată țara stă blocată de deciziile lor"

"Au doar două variante. PNL trebuie să se decidă, ori cu USR ori cu PSD. Toată țara stă blocată de deciziile lor.  Nu a fost nicio discuție privind revenirea USR la guvernare, Nicolae Ciucă a venit la USR și a cerut: dați-mi voturile că așa am mandat de la partid.

Am spus în repetate rânduri și eu și colegii mei. Sunt lucruri foarte clare de care trebuie să discutăm. E nevoie de o listă de priorități, cum alocăm banii, dar și de modul cum se iau deciziile în coaliție. Klaus Iohannis a spus: Dați votul să vă scăpăm de PSD. Ar fi o surpriză să vedem acum vot cu PSD", a declarat Moșteanu.

„Ne așezăm cu oricine la masă care să susțină un guvern care să facă să se întâmple niște lucruri în țara asta. (...) Liberalii trebuie să spună că vor refacerea coaliției, să spună că nu vor să meargă cu PSD și în momentul în care ne vom așeza la masă sunt sigur că se vor găsi soluții pentru refacerea coaliției.

Din punctul meu de vedere, trebuie să începem cât mai repede pentru constituirea unei majorități parlamentare. Mingea e în terenul PNL și în terenul președintelui Klaus Iohannis. Dacă dânșii vor să meargă cu PSD, să spună asta. Dacă vor refacerea coaliției, să spună. Oricare din aceste două scenarii trebuie să se întâmple cât mai repede, pentru că s-a pierdut mult timp”, a mai spus Moșteanu.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close