Antena 3 Politică A doua moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor a fost adoptată

A doua moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor a fost adoptată

de S.T.    |    13 Mai 2020   •   13:46
A doua moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor a fost adoptată
Sursa foto: Hepta

Moţiunea simplă depusă de PSD la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Finanţelor a fost adoptată miercuri.

Moțiunea a fost adoptată de deputaţi cu 166 de voturi „pentru”, 94 „împotrivă” şi 28 de abţineri.

„Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul și mai letal decât maladia COVID-19, a distrus aproape complet economia națională! După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie.

Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici.

Mai simplu spus - 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie”, se arată în textul moțiunii.

Aceasta a fost dezbătută de deputați luni.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spunea luni că PSD că a inițiat moțiunea bazîndu-se pe datele din perioada guvernării sale și a enumerat în favoarea guvernării liberale programul IMM Invest, informatizarea ANAF sau creșterea încasărilor la buget.

Cîţu, la dezbaterea moţiunii împotriva sa: 'Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali. Au jucat poker cu sănătatea românilor'

„Este clar că ați inițiat o moțiune bazată pe date de când erați voi la guvernare. România arată altfel. Astăzi guvernează PNL, noi știm ce să facem și cum să facem. Acest guvern a gestionat bine aceste două crize suprapuse.

Ați lăsat statul român nepregătit și vulnerabil”, a spus Cîțu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close