MRU a avut un nume de premier. "Dată fiind majoritatea şi conjuctura", n-a făcut propunerea

de M.Z.    |    17 Dec 2012   •   13:12
MRU a avut un nume de premier. "Dată fiind majoritatea şi conjuctura", n-a făcut propunerea Foto: Mediafax

Purtătorul de cuvânt al Forţei Civice, Smaranda Vornicu, a declarat luni că, la întâlnirea de la Cotroceni, partidele din ARD au spus că nu au făcut o propunere pentru prim-ministru, însă aveau un nume.

Vornicu a precizat că liderul Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, i-a spus preşedintelui că ARD ar fi avut nume pentru funcţia de premier, dar, "date fiind conjunctura şi majoritatea", reprezentanţii ARD se vor abţine de la acest lucru.

"Noi am fi dorit să facem o propunere care să corespundă cu profilul făcut de Traian Băsescu, cu ceva vreme în urmă, o persoană care să fi dovedit că are o puternică afinitate pro-europeană. Reprezentanţii ARD nu au făcut nicio propunere, inclusiv UDMR nu a făcut o propunere, ci a declarat că susţine pe cel care îl va propune majoritatea", a spus Smaranda Vornicu, informează Mediafax.

Potrivit lui Vornicu, participantă la întâlnirea de la Cotroceni, singura propunere de premier a fost Victor Ponta, susţinut de PSD, PNL, PC, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale. Reprezentanţii UDMR au precizat au susţinut persoana propusă de majoritate.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat la întâlnirea de la Cotroceni că PDL nu are o propunere de prim-ministru, a arătat Vornicu.

Parteneri
x close