Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre aderarea României la Schengen aerian: "Este o etapă foarte importantă și vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin"

Nicolae Ciucă, despre aderarea României la Schengen aerian: "Este o etapă foarte importantă și vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin"

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a scris sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook, că admiterea României în Schengen este o promisiune îndeplinită.

Nicolae Ciucă, despre aderarea României la Schengen aerian: "Este o etapă foarte importantă și vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin"
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciuca
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2023   •   23:35

"Admiterea României în Spațiul Schengen este o promisiune îndeplinită. Fiind vorba despre cel mai important obiectiv de țară după integrarea în Uniunea Europeană și în NATO, PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de țară.

Toți miniștrii liberali ai Afacerilor Interne, ai Justiției și ai Afacerilor Externe din 2019 până azi au făcut din dosarul Schengen o prioritate. Acordul pentru ridicarea controalelor la frontierele aeriene și maritime este o etapă foarte importantă și vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin, reprezentat de intrarea în Spațiul Schengen și cu granițele terestre.

De asemenea, vom lua măsuri de consolidare a controlului la frontiere și vom aplica, la fel ca și în prezent, Regulamentul Dublin.

Nimic nu ar fi fost posibil fără eforturile conjugate ale tuturor celor implicați în acest proiect de țară. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicare, reprezentanților ministerelor Afacerilor Interne și Justiției, cât și Guvernului României în ansamblu pentru toate eforturile depuse în satisfacerea celor mai exigente criterii tehnice ale acestui dosar.

De asemenea, adresez mulțumiri Ministerului Afacerilor Externe, Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană precum și ambasadei române de la Viena pentru negocierile pe canale diplomatice", este mesajul transmis de Nicolae Ciucă, sâmbătă seară, pe pagina sa de Facebook.

Admiterea României în Spațiul Schengen este o promisiune îndeplinită. Fiind vorba despre cel mai important obiectiv de...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Sâmbătă, 30 decembrie 2023

Citeşte şiMarcel Ciolacu, anunț oficial despre aderarea României în Schengen: "Din martie, se ridică granițele aeriene și maritime"

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close