Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, anunț despre noul Guvern: ”Vor fi modificări!”

Nicolae Ciucă, anunț despre noul Guvern: ”Vor fi modificări!”

Nicolae Ciucă, întrebat despre zvonurile legate de înființarea unui nou post de vicepremier, a răspuns: „urmează să discutăm”. Premierul a anunțat că vor fi modificări și în ceea ce privește miniștrii viitorului Guvern.

Nicolae Ciucă, anunț despre noul Guvern: ”Vor fi modificări!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    08 Mai 2023   •   12:49

Întrebat, luni, dacă va rămâne ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a răspuns doar: „Haideți să nu dăm curs speculațiilor”.

Întrebat, mai departe, dacă a făcut o evaluare a miniștrilor, în perspectiva rotativei, Ciucă a afirmat că vor fi modificări cu certitudine, inclusiv la actuali membri ai Cabinetului, însă, în momentul în care Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier, decizia asupra a ceea ce înseamnă numirea viitorului Guvern îi aparține.

„Discuțiile sunt între liderii partidelor. Ultimul cuvânt îl are premierul”, afirmă acesta.

Citește și: Troc politic între PNL și PSD | Ce oferă liberalii pentru comasarea alegerilor

Întrebat despre respectarea protocolului de guvernare, Ciucă a spus: „fiind vorba de o coaliție politică, există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate”.

În ceea ce îl privește pe Mihai Tudose, liderul liberal a afirmat că nu s-a discutat absolut deloc vreun nume, „cu atât mai puțin a domnului Tudose. Este decizia PSD pe cine va propune și va nominaliza”.

În ceea ce privește înființarea unui nou post de vicepremier pentru PNL, Ciucă a declarat doar „urmează să discutăm”.

În ceea ce privește prezentarea în fața președintelui Klaus Iohannis cu noua listă a Executivului, Ciucă a răspuns: „mai este până pe 26”.

Referitor la persoana pe care Ciucă o dorește la conducerea Ministerului de Finanțe, întrebat dacă vrea un tehnocrat, un specialist sau un om de partid: „Dacă ar fi posibil să fie și specialist și membru de partid ar fi perfect”, a răspuns acesta.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close