Antena 3 CNN Politică Troc politic între PNL și PSD | Ce oferă liberalii pentru comasarea alegerilor

Troc politic între PNL și PSD | Ce oferă liberalii pentru comasarea alegerilor

Tema comasării alegerilor pentru anul viitor pare una tot mai complicată și asta pentru că PNL crede în continuarea în varianta comasării alegerilor, iar surse politice spun că s-ar putea ajunge chiar la un troc politic.

de Alexandra Axinia    |    06 Mai 2023   •   11:08

Liberalii insistă că ar trebui să fie comasate alegerile din 2024, deși social democrații nu sunt de acord sub nicio formă cu această variantă. PNL oferă și ceva la schimb, mai exact Ministerul Transporturilor, care potrivit protocolului ar trebui să revină liberalilor după schimbarea premierilor.

Ce ar înseamna un troc politic? Liberalii ar fi dispuși să cedeze un minister foarte important, mai exact, Ministerul Transporturilor, care va rămâne la PSD.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: "Măcar să reducem cu un rând"

PSD a declarat că nu își dorește sub nicio formă comasarea alegerilor pentru 2024, deși liberalii insistă. Variantele de lucru ar fi următoarele: turul 1 al prezidențialelor să fie comasat cu alegerile prezidențiale sau alegerile locale să fie comasate cu alegerile parlamentare, cu toate că varianta din urmă este neconstituțională.

Liberalii spuneau că dacă nu vor fi comasate alegerile în 2024, atunci vor fi opt luni blocate doar cu campaniile electorale

 

×
Subiecte în articol: comasarea alegerilor PSD PNL troc politic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close