Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă îşi depune demisia după şedinţa de Guvern. PSD pune la punct strategia pentru rotativa guvernamentală

Nicolae Ciucă îşi depune demisia după şedinţa de Guvern. PSD pune la punct strategia pentru rotativa guvernamentală

Operaţiunea de schimbare a premierului României a intrat în linie dreaptă. Potrivit surselor Antena 3 CNN, Nicolae Ciucă urmează să îşi dea demisia mâine.

de Cătălina Mănoiu    |    11 Iun 2023   •   12:30

Acest lucru ar trebui să se întâmple după şedinţa Executivului în care va fi aprobată ordonanţa privind majorările pentru profesori. Liderii PSD din ţară s-au adunat deja la Vila Lac, acolo unde se discută strategia pentru rotativă.

Aceştia îi vor da mandat lui Marcel Ciolacu pentru negocierile ce vor fi purtate. Negocierea în aceste negocieri este rămânerea UDMR la guvernare. Sunt mai multe scenarii avansate în acest moment: fie UDMR să primească Ministerul Investiţiilor, fie să iasă de la guvernare, însă să fie semnat un acord politic, iar UDMR să susţină în Parlament guvernul condus de Marcel Ciolacu, iar un alt scenariu este ca UDMR să rămână la guvernare, dar să cedeze Ministerul Dezvoltării.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ pentru profesorii aflaţi în grevă generală: "Am agreat creşterea sumelor"

De cealaltă parte, UDMR a avut o şedinţă în care a stabilit că dacă i se va cere să renunţe la Ministerul Dezvoltării, atunci se va considera scos de la guvernare.

La Vila Lac, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu social-democraţii din ţară pentru a stabili strategia pentru săptămâna viitoare, atunci când Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul, se declanşează procedura pentru învestirea lui Marcel Ciolacu.

Discuţii sunt şi pe tema ministerelor din Guvernul Ciolacu, iar aici se vorbeşte despre păstrarea protocolului coaliţiei, aşa cum a fost stabilit iniţial, fie o modificare a protocololui şi reîmpărţirea ministerelor.

În cazul în care protocolul va fi renegociat, Guvernul Ciolacu va avea două ministere mai puţin. De asemenea, Ministerul Culturii va trece de la PSD la PNL, iar liberalii vor ceda Ministerul Digitalizării. Ministerul Transporturilor este o altă miză mare, iar PSD îl vor în continuare pe Sorin Grindeanu.

Ministerul Finanţelor ar urma să treacă la PNL

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close