Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă vrea să rămână şi în noul guvern condus de PSD | Liberalii nu vor să fie subalternul lui Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă vrea să rămână şi în noul guvern condus de PSD | Liberalii nu vor să fie subalternul lui Marcel Ciolacu

Negocierile pentru rotaţia premierilor intră în linie dreaptă. Potrivit unor surse politice, premierul Nicolae Ciucă pare tot mai hotărât să rămână în guvern ca simplu ministru. Mai mulţi liberali sunt, însă, nemulţumiţi de faptul că Nicolae Ciucă va fi subalternul lui Marcel Ciolacu.

de Xenia Croitoru    |    07 Mai 2023   •   12:05

Mai sunt aproximativ trei săptămâni în care ar trebui să vedem cum arată această rotaţie a premierilor şi, mai ales, cum va arăta guvernul lui Marcel Ciolacu.

Se poartă în continuare negocieri, iar săptămâna viitoare urmează o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care ar trebui să fie luate anumite decizii, cel puţin în ceea ce priveşte funcţiile ministeriale.

Citeşte şi: Troc politic între PNL și PSD | Ce oferă liberalii pentru comasarea alegerilor

Acordul coaliţiei de guvernare prevede că patru dintre ministere se vor schimba la această rotaţie a premierilor: Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene şi Ministerul Justiţiei.

Totuşi, surse politice susţin că Ministerul Justiţiei ar putea să rămână, în continuare, la PNL şi să nu fie preluat de PSD, aşa cum prevede acordul.

Varianta în care actualul premier, Nicolae Ciucă, va rămâne în noul guvern, este luată în calcul şi este foarte posibil ca acesta să se întoarcă la Ministerul Apărării, un minister care aparţine în acest moment PSD.

Unele voci din PNL, lideri din ţară, dar şi parlamentari, susţin că, dacă va prelua Ministerul Apărării, atunci Nicolae Ciucă se va supune deciziilor luate de PSD şi Marcel Ciolacu. Totodată, există şi varianta în care Nicolae Ciucă să preia preşedinţia Senatului în locul Alinei Gorghiu, care este în prezent preşedinte interimar.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Marcel Ciolacu PSD PNL
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close