Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: ”Azi toate aceste cifre încă sunt ținute cu creionul în registre. E imposibil să se aplice impozit progresiv”

Nicolae Ciucă: ”Azi toate aceste cifre încă sunt ținute cu creionul în registre. E imposibil să se aplice impozit progresiv”

Premierul Nicolae Ciucă susține că este imposibil de aplicat impozitul progresiv, având în vedere că ”azi toate aceste cifre încă sunt ținute cu creionul în registre”.

Nicolae Ciucă: ”Azi toate aceste cifre încă sunt ținute cu creionul în registre. E imposibil să se aplice impozit progresiv”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    05 Mai 2023   •   15:53

”Impozitarea progresivă e o soluție care se poate aplica doar atunci când vom avea toate instrumentele necesare, mai precis digitalizarea la nivelul Ministerului Finanțelor, pentru determinarea venitului global, pentru că discutăm de impozitare progresivă în momentul în care putem să determinăm venitul global. Așa cum azi toate aceste cifre încă sunt ținute cu creionul în registre este imposibil să se aplice impozitarea progresivă”, spune Nicolae Ciucă.

Toate instituțiile financiare internaționale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp la impozitarea progresivă, respectiv în trei-cinci ani, spunea miercuri ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

”Vom avea această dezbatere (despre introducerea impozitării progresive - n.r.). Nu trebuie să ne ascundem că nu vom avea această dezbatere. Nu este momentul să discutăm în acest moment că va fi introdusă mâine impozitarea progresivă dacă ar fi agreată de coaliție.

Nu trebuie să ne ascundem de faptul că toate instituțiile financiare internaționale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp la impozitarea progresivă”, spune Adrian Câciu.

Citește și: Ordonanța austerității, prezentată pe 15 mai! Care sunt românii ale căror venituri vor avea de suferit

Întrebat ce înseamnă perioadă medie, ministrul de Finanțe a spus că este vorba de ”trei-cinci ani”.

Cota unică de impozitare este cea mai prietenoasă formulă fiscală, declara la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

”Nu se pune problema renunțării la cota unică, pentru că PNL este cel care a introdus-o și care o susține în continuare. Cota unică a fost un instrument și este în continuare care a funcționat, a funcționat în realitate, în economie, acolo unde contează, este cea mai prietenoasă formulă fiscală, dacă putem să spunem așa, atât pentru cetățeni, cât și pentru firme.

Colectarea unei cote mai mici și unice la nivel de economie a adus mult mai mulți bani la buget decât această impozitare progresivă”, afirmă Ionuț Stroe.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă impozit progresiv
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close