Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă a invitat-o în România pe Roberta Metsola, președintele Parlamentului European

Nicolae Ciucă a invitat-o în România pe Roberta Metsola, președintele Parlamentului European

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a avut o întrevedere, marţi, cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, prilej cu care a invitat-o pe aceasta în România.

Nicolae Ciucă a invitat-o în România pe Roberta Metsola, președintele Parlamentului European
Sursa foto: twitter.com/ Nicolae Ionel Ciucă
de Silvia Preda    |    31 Mai 2022   •   22:00

"În prima mea întâlnire cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, am subliniat disponibilitatea României de a avea un parteneriat cu Parlamentul European şi am invitat-o în România. Am subliniat, de asemenea, că ne bazăm pe întregul sprijin al Parlamentului European pentru aderarea la Spaţiul Schengen", a scris Ciucă, pe Twitter.

De asemenea, el a avut o întrevedere cu preşedintele Partidului Popular din Spania, Nunez Feijoo.

"Comunitatea românească din Spania joacă un rol important ca punte pentru buna cooperare între cele două state. Am discutat cu Nunez Feijoo, preşedintele Partidului Popular, despre măsurile pe care Guvernul României le ia pentru a aborda provocările economice în curs de desfăşurare şi am cerut consolidarea prezenţei companiilor spaniole în România", a transmis liderul PNL, pe Twitter.

Nicolae Ciucă a purtat discuţii şi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, subiectul fiind situaţia de securitate din regiune şi sprijinul României în încercarea de a obţine statutul de stat candidat la UE.

"Am discutat despre întâlnirile Maiei Sandu cu alţi lideri UE şi despre susţinerea de care se bucură Republica Moldova în comunitatea europeană", a precizat Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, participă, marţi şi miercuri, la Rotterdam, alături de mai mulţi liberali, la Congresul Partidului Popular European în care va fi aleasă conducerea PPE - preşedinte, vicepreşedinţi, secretar general şi trezorier.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Roberta Metsola
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close