Antena 3 CNN Politică Nicuşor Dan, candidatul nimănui. USR nu vrea să îl mai susţină la alegerile din 2024

Nicuşor Dan, candidatul nimănui. USR nu vrea să îl mai susţină la alegerile din 2024

Susținătorii lui Nicușor Dan au dispărut. Actualul primar la Capitalei nu mai are pe cine se baza la alegerile din 2024.

de Alexandra Axinia    |    06 Mai 2023   •   09:02

Candidatura lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei nu pare să se bucure de prea mare susţinere. Nici măcar USR, fostul partid al edilului general al Capitalei, nu mai pare dispus să îl sprijine pe acesta la alegerile din 2024.

Potrivit unor surse politice, liderii partidului iau în calcul varianta unui candidat propriu.

Citește și: Nicuşor Dan, acuzat de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, că blochează o lucrare importantă

Cu un an înainte de alergerile electorale, Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, nu știe pe cine s-ar putea baza în următoarea campanie, asta în contextul în care până la acest moment doar cei din Partidul Mișcarea Populară și-au exprimat susținerea pentru un nou mandat al actualului primar general.

De asemenea, și cei de la Forța Dreptei în frunte cu Ludovic Orban, cel care l-a susținut pe Nicușor Dan în ultima cursă electorală, o vor și de data aceasta.

Dacă ne uităm la celelalte partide care, în mod normal, ar fi trebuit să-l susțină și în această cursă din 2024, aici lucrurile stau diferit. În USR există deja voci care cer un candidat propriu. Există deja și o listă scurtă pe care se află Dan Barna, Cătălin Drulă sau chiar Vlad Voiculescu.

Chiar și viceprimarul actual al Capitalei susține că este normal ca în interiorul partidului să existe doritori.

×
Subiecte în articol: candidatura alegeri 2024 Nicușor Dan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close