Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan publică un sondaj în care pierde Primăria Capitalei

Nicușor Dan publică un sondaj în care pierde Primăria Capitalei

Independentul Nicușor Dan, susținut de USR București, pentru Primăria Capitalei a dat publicității un sondaj care are o variantă în care Gabriela Firea câștigă Primăria Capitalei.

Nicușor Dan publică un sondaj în care pierde Primăria Capitalei
12 Ian 2020   •   16:12

ALEGERI LOCALE 2020. Nicușor Dan îi răspunde lui Vlad Voiculescu, varianta PLUS pentru Primăria Capitalei, cu propriul său sondaj. După ce PLUS a publicat un sondaj care îi dădea cam același scor cu cel al lui Nicușor Dan, cel din urmă a venit cu o cercetare care arată că diferența e mult mai mare, realizată de o companie necunoscută- Verifield - ce nu pare să aibă o versiune în limba română a site-ului.

Conform cercetării, Nicușor Dan ar fi preferatul electoratului dintre candidații Dreptei, cu 39%, urmat de Rareș Bogdan, cu 22% și abia apoi de VVV - cu 18%.  Theodor Paleologu ar fi și el preferat de 15%.

Într-o cursă Firea, Nicușor Dan, Rareș Bogdan, Theodor Paleologu, câștigătorul ar fi Gabriela Firea, cu un avantaj minim de 1%.

Într-o cursă Firea, Nicușor Dan, Vlad Voiculescu, Paleologu, câștigătorul ar fi Firea, la o distanță mai mare. Scenariul din urmă nu este plauzibil în condițiile în care PNL a anunțat că va avea candidat propriu la Primăria Capitalei.

„În ipoteza în care eu nu candidez din partea partidelor de Opoziție, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferență. Vine întrebarea – dacă Alianța va candida separat, cine este cel mai potrivit candidat al Alianței? – răspunsul celor care votează partide de Opoziție este cel pe care îl vedeți, 52% - Nicușor Dan la 29% următorul candidat, Vlad Voiculescu. Vă prezint azi datele unui sondaj, realizat la comanda mea, la începutul lui ianuarie. Este un sondaj telefonic, cu 1.000 de persoane, marja de eroare 3,4%. Am spus încă de când m-am lansat în această competiție că șansa pentru ca Bucureștiul să scape de administrația Firea-PSD este ca Opoziția să aibă un candidat unic. Bucureștii confirmă ceea ce am spus. 61% dintre cei care votează partide non-PSD doresc ca Opoziția să aibă un candidat unic”, a declarat independenul Nicușor Dan, duminică.

"Gabriela Firea se menține la un scor extrem de mare pentru performanța ei administrativă, 35%, dar candidatul Opoziției are șanse mari să o învingă. La întrebarea cine să fie acest candidat al Opoziției acesta e răspunsul. După cum vedeți, bucureștenii care votează partide de Opoziție, mă plasează în mod categoric ca cel mai bine plasat. E de remarcat pe acest slide, este o analiză în spate, că sunt candidatul Opoziției care este votat de procente consistente din votanții tuturor partidelor de Opoziție, spre deosebire de ceilalți care sunt fiecare votați de partidele din care provin. Faptul că sunt independent este o explicație a acestui fenomen. Dacă partidele de dreapta nu vor ajunge să aibă un candidat comun, Gabriela Firea se menține 33-35%, eu din partea Alianței USR-PLUS aș lua 32% și aș fi din nou cel mai bine plasat în această competiție”, a subliniat Nicușor Dan.

Sondajul prezentat de Nicușor Dan a fost realizat în perioada 03 - 10 ianuarie 2020, pe 1024 de persoane, prin interviuri telefonice (CATI) pe un eșantion simplu aleator. Date ponderate. Marja de eroare este de +- 3.4%.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Nicușor Dan
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close