Antena 3 Politică Cine va fi noul ministru din Guvernul Ciucă

Cine va fi noul ministru din Guvernul Ciucă

de Xenia Croitoru    |    07 Ian 2022   •   10:13
Cine va fi noul ministru din Guvernul Ciucă
Sursa foto: gov.ro

Ioan Sabin-Sărmaș sau Iulian Popescu ar putea fi noul ministru al Cercetării. Decizia finală nu a fost încă luată, dar surse din PNL spun că bătălia lăsată în urmă de Florin Roman se dă între cei doi.

Cei doi ocupă, în acest moment, funcții de secretar de stat. 

Surse liberale au declarat, pentru Antena 3, că cel mai probabil luni sau marți va avea loc o ședință în care va fi decis cu exactitate numele celui care va ocupa funcția de la Ministerul Cercetării. 

Florin Roman a plecat din fruntea instituției în urma unui scandal privind diplomele de studii trecute în CV.

Cele două nume au fost discutate ieri în interiorul PNL, însă, până în acest moment, nu s-a luat o decizie finală cu privire la cine va ocupa funcția de Ministru al Cercetării. 

Florin Roman pleacă cu scandal de la Ministerul Cercetării și Digitalizării. Amenințări și acuzații

Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru al Cercetării și Dezvoltării după ce a fost acuzat că a mințit în CV. Este acuzat că nu și-a luat licența la Universitatea Babeș-Bolyai, fapt confirmat de rectorul universității, și că a plagiat în lucrarea de masterat. Totodată, Roman spune că nu își găsește cartea publicată, pe care a menționat-o în CV.

Florin Roman pleacă cu scandal de la minister. Îl amenință pe Dacian Cioloș că îl dă în judecată pentru că l-a numit plagiator fără să aibă probe. În replică, Dacian Cioloș a scris pe Facebook că nu se consideră vinovat.

„Florin Roman nu este o victimă. Florin Roman este un exponent al clasei politice românești care a distrus ce avea România mai bun. Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au îndepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze.

Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei”, a scris Dacian Cioloș.

Deși acesta a trecut în CV că este licențiat de două ori în Economie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și Universitatea Athenaeum din București, rectorul Universității Babeș-Bolyai susține că Florin Roman nu a urmat niciodată cursurile aici și nici nu este licențiat în cadrul acestei instituții, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a negat acuzațiile de plagiat care i s-au adus după ce acesta a transmis 10 pagini din lucrarea de master jurnaliștilor Libertatea.

Aceștia au arătat că cele 10 pagini din lucrarea de master a ministrului sunt plagiate în proporție de 100%. Jurnaliștii susțin că paginile sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Mai mult, lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, pe care Florin Roman și-a trecut-o în CV, și despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006, potrivit Libertatea, nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul a spus că nu o găsește nici acasă.

×
Subiecte în articol: Ioan Sabin Sarmas Iulian Popescu
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close