Antena 3 CNN Actualitate Florin Roman pleacă cu scandal de la Ministerul Cercetării și Digitalizării. Amenințări și acuzații

Florin Roman pleacă cu scandal de la Ministerul Cercetării și Digitalizării. Amenințări și acuzații

Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru al Cercetării și Dezvoltării după ce a fost acuzat că a mințit în CV. Este acuzat că nu și-a luat licența la Universitatea Babeș-Bolyai, fapt confirmat de rectorul universității, și că a plagiat în lucrarea de masterat. Totodată, Roman spune că nu își găsește cartea publicată, pe care a menționat-o în CV.

Florin Roman pleacă cu scandal de la Ministerul Cercetării și Digitalizării. Amenințări și acuzații
Sursa foto: Hepta
de Radu Tiliță    |    Adelina Miron    |    15 Dec 2021   •   18:07

Florin Roman pleacă cu scandal de la minister. Îl amenință pe Dacian Cioloș că îl dă în judecată pentru că l-a numit plagiator fără să aibă probe. În replică, Dacian Cioloș a scris pe Facebook că nu se consideră vinovat.

„Florin Roman nu este o victimă. Florin Roman este un exponent al clasei politice românești care a distrus ce avea România mai bun. Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au îndepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze.

Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei”, a scris Dacian Cioloș.

Deși acesta a trecut în CV că este licențiat de două ori în Economie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și Universitatea Athenaeum din București, rectorul Universității Babeș-Bolyai susține că Florin Roman nu a urmat niciodată cursurile aici și nici nu este licențiat în cadrul acestei instituții, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, a negat acuzațiile de plagiat care i s-au adus după ce acesta a transmis 10 pagini din lucrarea de master jurnaliștilor Libertatea.

Aceștia au arătat că cele 10 pagini din lucrarea de master a ministrului sunt plagiate în proporție de 100%. Jurnaliștii susțin că paginile sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Mai mult, lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, pe care Florin Roman și-a trecut-o în CV, și despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006, potrivit Libertatea, nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul a spus că nu o găsește nici acasă.

×
Subiecte în articol: Florin Roman plagiat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close