Antena 3 CNN Politică Viitorul Guvern prinde contur. Numele vehiculate pentru funcția de premier

Viitorul Guvern prinde contur. Numele vehiculate pentru funcția de premier

Viitorul Guvern prinde contur. Numele vehiculate pentru funcția de premier
de S.T.    |    16 Dec 2016   •   20:13

Viitorul Guvern prinde contur. Liderul PSD Liviu Dragnea dă de înţeles că nu va fi propunerea pentru prim-ministru a social democraţilor.

Preşedintele PSD a mai spus, referitor la legea 90/2001, că social-democraţii caută o posibilitate legală care să îi permită să fie premier, în condiţiile în care a fost condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului din 2012.

„Legea 90 are o prevedere din punctul meu de vedere profund neconstituţională pentru că de fapt se vorbeşte despre abolirea unui drept fundamental, dreptul de a fi ales. Atât timp cât acea lege e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Sau cel puţin până acum nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi. Mai căutăm. Până când o să mergem la consultări (cu preşedintele Klaus Iohannis - n.r.) o să văd dacă există vreo posibilitate legală sau nu. Cât e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Nu am găsit o cale să cred că se poate depăşi. O să văd dacă există o posibilitate legală sau nu”, a subliniat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că el este cel care va decide, în final, persoana pe care o va desemna să formeze noul guvern, neexcluzând varianta ca PSD să nu facă parte de coaliţia de guvernare.  

Iată numele vehiculate pentru funcția de premier:

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close