Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu: Președintele „nu dă doi bani pe CCR”. A pierdut procente și acum se răzbună

Olguța Vasilescu: Președintele „nu dă doi bani pe CCR”. A pierdut procente și acum se răzbună

Olguța Vasilescu: Președintele „nu dă doi bani pe CCR”. A pierdut procente și acum se răzbună
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
28 Dec 2018   •   20:23

Fostul ministru Olguța Vasilescu a reacționat, după ce președintele a refuzat numirea ei și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor. 

Iohannis nu aplică o decizie a celei mai înalte instanțe. Iohannis nu dă doi bani pe CCR”, a spus fostul ministru la un post de televiziune.

Olguța Vasilescu a adăugat că președintele „a pierdut procente și acum se răzbună”.

„Motive de legalitate ca să mă respingă nu are, nici de competenţă, pentru că merg într-o funcţie de ministru din poziţia de primar. Şi am condus un oraş de trei ori mai mare decât cel al cărui primar a fost. Aşteptăm motivarea sa, să vedem care sunt motivele pentru care noi nu putem face parte din Guvern. Nici măcar pentru prima nominalizare nu există o motivare. Domnul preşedinte se mişcă mai greu. De îndată, pentru domnia sa, înseamnă câteva luni”, a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

În 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici - pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a „sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte”. Este vorba despre întârzierea unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis în cazul nominalizărilor pentru Ministerul Transporturilor și Dezvăltării. Șeful statului anunțase atunci că va lua o hotărâre în acest sens după sărbătorile Centenarului, respectiv după 1 Decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci "de ochii lumii", precizând că nu a finalizat încă analiza propunerilor de la Ministerul Dezvoltării - Olguţa Vasilescu - şi Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici.

 

×
Subiecte în articol: Olguta Vasilescu Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close