Antena 3 CNN Politică Onțanu: Nu i-am văzut în seara alegerilor prezidențiale din 2009 la locuința lui Oprea nici pe Coldea, nici pe Kovesi, nici pe Maior

Onțanu: Nu i-am văzut în seara alegerilor prezidențiale din 2009 la locuința lui Oprea nici pe Coldea, nici pe Kovesi, nici pe Maior

Onțanu: Nu i-am văzut în seara alegerilor prezidențiale din 2009 la locuința lui Oprea nici pe Coldea, nici pe Kovesi, nici pe Maior
Sursa foto: Foto: Facebook / Neculai Ontanu
de S.T.    |    31 Mai 2017   •   13:28
Fostul președinte al UNPR, Neculai Onţanu, coleg de partid cu Gabriel Oprea, a declarat miercuri că nu i-a văzut la locuinţa lui Oprea „nici pe Coldea, nici pe Kovesi, nici pe Maior, nici în acea seară, nici cu altă ocazie”.
 
„Nu am avut întâlniri cu domnul Coldea, nici pe 6 decembrie, nici ulterior. Nu m-am văzut niciodată cu domnul Coldea, cu domnul Maior, cu doamna Kovesi la sediul UNPR. Nu am văzut niciodată ca aceste persoane să fi fost la vreo întâlnire de partid. Nu au fost la întâlniri de partid nici înainte de 2009 sau 2010. Nu cred că ar fi fost posibil”, a spus Onțanu.

„Nu am sărbătorit nicio zi de naștere în casa domnului Oprea”, a precizat Onțanu la audierea în comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o „simplă cină”, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu. Gabriel Oprea a evitat de mai multe ori să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close