Antena 3 CNN Politică Orban, atac dur la cei care boicotează şedinţa: Încalcă Constituţia, absenţa echivalează cu un refuz de îndeplinire a obligaţiilor

Orban, atac dur la cei care boicotează şedinţa: Încalcă Constituţia, absenţa echivalează cu un refuz de îndeplinire a obligaţiilor

Premierul desemnat Ludovic Orban a lansat un atac dur, luni, la parlamentari, ca aceştia să respecte Constituţia şi să meargă la şedinţa de învestire a cabinetului Orban II.

Orban, atac dur la cei care boicotează şedinţa: Încalcă Constituţia, absenţa echivalează cu un refuz de îndeplinire a obligaţiilor
de M.Z.    |    24 Feb 2020   •   14:16

"Aşteptăm toate grupurile parlamentare să participe. Noi considerăm că orice parlamentar, indiferent din ce partid face parte, trebuie să respecte Constituția. 

Absenţa, boicotul acestei şedinţe echivalează cu un refuz de îndeplinire a obligaţiilor prevăzute de Constituție și cu încălcarea angajamentului de reprezentare pe care îl are fiecare parlamentar. Parlamentarii să respecte Constituţia", le-a transmis Orban, azi, celor care au spus că vor boicota şedinţa.

PSD, ALDE şi Pro România au anunţat că vor boicota votul de învestitură al noului guvern şi nu vor participa la şedinţă, punându-le beţe în roate liberalilor. 

Opoziţia speră să câştige timp, astfel încât alegerile anticipate să nu poată fi organizate în acelaşi timp cu localele. 

Este o situaţie fără precedent în Parlamentul României, deşi este ziua crucială pentru soarta Guvernului Orban II.

Premieră istorică pentru ţara noastră: premierul desemnat Ludovic Orban merge astăzi în Parlament cu speranţa că Executivul pe care îl propune nu va primi votul de învestitură. 

Ludovic Orban speră că astfel se va deschide calea către dizolvarea Legislativului şi alegerile anticipate, aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis. 

Luni este ziua cea mare pentru Orban, asta pentru că la ora 16 este plenul reunit, unde se va da votul pentru Guvern, cel mai probabil un vot de respingere, aşa cum vrea premierul.

Ziua Z pentru guvernul Orban. Ce se întâmplă dacă azi nu trece noul executiv

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban boicot Klaus Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close