Antena 3 CNN Politică Orban se dezice de ministrul de Interne. "Am văzut acordul BOR-MAI după semnare"

Orban se dezice de ministrul de Interne. "Am văzut acordul BOR-MAI după semnare"

Este scandal în interiorul Guvernului, din cauza acordului semnat de Ministerul de Interne şi Patriarhia Română.

Orban se dezice de ministrul de Interne. "Am văzut acordul BOR-MAI după semnare"
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    17 Apr 2020   •   08:40

Premierul Ludovic Orban se dezice de hotărârea luată de Marcel Vela şi spune că a văzut textul înţelegerii iniţiale abia după ce aceasta a fost parafată.

Orban a explicat că înainte de apariţia acordului a purtat doar o discuţie informală cu ministrul de Interne, Marcel Vela, pe acest subiect.

"N-am intrat într-o analiză de detaliu, acordul mi-a fost transmis după semnare", a explicat premierul, potrivit digi24.ro

"A existat o discuţie legată de condiţiile de sărbătorire a sfintelor sărbători de Paşte. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat un acord, o înţelegere, cu Preafericitul Patriarh. Acea înţelegere, chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnul ministru, nu o cunoşteam chiar în detaliu. Am urmărit cu mare atenţie reacţiile, îngrijorările, punctele de vedere, poziţiile. Intervenţia preşedintelui României a fost clară şi fermă. Ulterior acestei intervenţii şi discuţiilor pe care le-am purtat, acest acord a fost modificat şi la ora actuală acordul este conform tuturor ordonanţelor şi tuturor recomandărilor emise de specialiştii epidemiologi şi riscurile de transmitere a virusului sunt aproape inexistente", a spus premierul României.

Ministrul Marcel Vela a anunţat, marţi, că, în urma unui acord între MAI şi BOR, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de  voluntarii parohiilor şi de  echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune, începând cu ora 20.00.

"Credincioşii vor putea ieşi în proximitatea casei, în afara curţii sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanţare socială, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor", a precizat Marcel Vela.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că va cere, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului MAI-BOR, subliniind că le va cere să găsească o formulă care se încadrează în îndemnul „Stați acasă!”.

Klaus Iohannis: "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri seara, că acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă Română a fost modificat, avându-se în vedere estimările recente ale specialiștilor pentru următoarele două săptămâni, care prevăd extinderea pandemiei.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close