Antena 3 CNN Politică Orban: Eu sunt propunerea PNL de premier

Orban: Eu sunt propunerea PNL de premier

Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că tot el va fi propunerea de premier din partea PNL.

Orban: Eu sunt propunerea PNL de premier
de M.Z.    |    06 Feb 2020   •   11:31

"Eu sunt propunerea de premier a PNL", a afirmat, astăzi, şeful liberalilor, premier interimar în acest moment, după ce, în urmă cu o zi, guvernul pe care îl conduce a picat moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

Prin urmare, aceasta este propunerea cu care liberalii vor merge tot azi la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Consultări la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis se întâlnește cu președinții partidelor și formațiunilor politice pentru desemnarea unui nou premier

"Obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale care să permită preşedintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea actualului Parlament şi acordarea posibilităţii românilor de a-şi alege un Parlament care să-i reprezinte", a mai spus Orban, la finalul şedinţei PNL.

Totodată, Orban a mai spus că  "PSD nu a înţeles nimic din vot".

"Au pierdut alegerile europarlamentare câștigate de PNL. Au pierdut drastic la referendumul convocat de președintele României pentru justiție. Au pierdut drastic la alegerile prezidențiale. Românii s-au săturat de PSD. Din păcate, singurii care nu înțeleg acest lucru sunt parlamentarii PNL. Din păcate, orice tertip vor încerca să facă în următoarea perioadă, noi vom apela la procedurile parlamentare pentru a respecta procedura de convocare a alegerilor anticipate", a afirmat Orban înainte de consultările cu Iohannis.

Citiţi şi Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut miercuri în Parlament cu 261 de voturi favorabile, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Orban: Eu sunt propunerea de premier a PNL

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close