Antena 3 CNN Politică Orban îl taxează pe Cîțu, după demiterea lui Octav Bjoza: Eu am un respect pentru lupta anticomunistă

Orban îl taxează pe Cîțu, după demiterea lui Octav Bjoza: Eu am un respect pentru lupta anticomunistă

Ludovic Orban a spus, miercuri, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția subsecretar de stat pe președintele AFDPR, Octav Bjoza, că el are "un respect profund pentru lupta anticomunistă".

Orban îl taxează pe Cîțu, după demiterea lui Octav Bjoza: Eu am un respect pentru lupta anticomunistă
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   15:29

"Nu am avut o discuție cu dl. premier. Dl. premier a fost plecat ieri (marți - n.r.)", a adăugat Ludovic Orban, întrebat despre demiterea lui Octav Bjoza.

El a refuzat să se pronunțe asupra deciziei premierului Florin Cîțu.

Orban, despre demiterea lui Bjoza: Eu am un respect profund pentru lupta anticomunistă

"În ceea ce mă privește pe mine, guvernul pe care l-am condus a acordat statut de utilitate publică AFDPR. Eu sunt un om care are un respect profund pentru lupta anticomunistă", a conchis liderul PNL.

Octav Bjoza, preşedintele Asociației foștilor deținuți politici, a fost demis din funcția subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. 

Decizia semnată de Florin Cîţu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Președintele Asociației foștilor deținuți politici, Octav Bjoza, demis de Cîțu din funcţia de secretar de stat

Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, a fost demis din funcția subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. 

A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos, este explicația premierului Florin Cîțu, pentru care l-a demis pe Octav Bjoza.

De ce l-a demis Florin Cîțu pe Octav Bjoza

Premierului Florin Cîțu spune că a pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos.

"O societate democratică și civilizată, cum este România, rămâne ferm angajată în condamnarea Holocaustului și a oricărei forme de stigmatizare etnică, socială sau religioasă.

Este angajamentul fără echivoc al statului român, iar în calitate de prim-ministru, îl voi apăra cu toată convingerea", spune Cîţu.

×
Subiecte în articol: Octav Bjoza Ludovic Orban
Parteneri
Aproape jumătate din miniştrii lui Marcel Ciolacu ar putea să plece din Guvern 
x close