Antena 3 CNN Politică Paradox de comisii parlamentare: sportivi care controlează finanţele

Paradox de comisii parlamentare: sportivi care controlează finanţele

Paradox de comisii parlamentare: sportivi care controlează finanţele
09 Ian 2009   •   03:20

Alcătuirea comisiilor parlamentare şi criteriile de formare a acestora aruncă o umbră de îndoială asupra capacităţii acestora de a monitoriza sau controla domeniile de care se ocupă.
Astfel, specialişti în geotehnică şi manageri în turism au ajuns în Comisia pentru relaţii externe, iar profesori de sport sunt în Comisia de buget-finanţe, precum şi un topogeodez la sănătate, scrie România Liberă.
Cea mai nereuşită comisie pare a fi cea de politică externă din Camera Deputaţilor, alcătuită mai ales din ingineri şi condusă de un economist, fostul ministru de la UDMR Laszlo Borbely. Totuşi, aceasta s-ar putea spune că este salvată de fostul premier Adrian Nastase şi de Sever Voinescu, fost consul general al României la Chicago, dar şi Călin Popescu Tăriceanu sau Bogdan Olteanu, precum şi preşedintele PC, Daniela Popa. Aici însă mai apara Iosif Veniamin Blaga, absolvent al Facultăţii de Inginerie Chimică, Marius Neculai, licenţiat în Finanţe-Bănci sau Daniel Vasile Oajdea, doctorand în domeniul Inginerie Civilă.
La comisia juridică, preşedinte a fost ales deputatul PDL Daniel Buda, absolvent a două facultăţi, de Zootehnie şi de Drept. La Comisia de politică economică, reformă şi privatizare se află inginerul Cornel Itu sau subinginerul Arpad Pal, precum şi un specialist agricol.
De controlul băncilor, al finanţelor şi al Bugetului ar trebui să se ocupe deputatul PSD Eduard Stelian Martin, absolvent al Facultătii de Educaţie Fizică şi Sport.
La Comisia pentru sănătate sunt economişti, un jurist, un topogeodez şi un chimist.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close