Antena 3 CNN Politică Surse: Parlamentarii au presat șefii de partide pentru pensiile speciale

Surse: Parlamentarii au presat șefii de partide pentru pensiile speciale

Surse: Parlamentarii au presat șefii de partide pentru pensiile speciale
23 Dec 2015   •   20:19

Parlamentarii au presat șefii de partide pentru a trece legea pensiilor speciale, potrivit unor surse citate de Știri pe surse.ro.

Aleşii de la toate partidele s-au înţeles să blocheze toate proiectele care alocă pensii speciale pentru alte categorii decât cea de parlamentar până nu vor primi girul şefilor de partid de a-şi vota propriile pensii speciale, scrie sursa amintită. 

„Exista o presiune să adoptăm pensiile pentru cei de la Curtea de Conturi, şi din partea celor din teritoriu pentru pensiile lor. Ne-am înţeles să nu votăm nicio altă pensie până nu le vom trece pe ale noastre“, a declarat un senator PSD.

Aproape jumătate din cei care se află acum în Parlamentari nu vor mai prinde un loc pe listă la alegerie de la anul, fie din cauza noii legislaţii electorale, care prevede un Legislativ mult mai suplu, dar şi a fricii liderilor politici de a nu lua în seamă mesajul de înnoire a clasei politice transmis în stradă.

„Nu mai aveam nimic de pierdut“, au mai spus surse parlamentare. Aleşii au redat, rând pe rând, pensiile speciale de care au beneficiat militarii, grefierii, diplomaţii şi aviatorii înainte de guvernarea Boc. 

Informația a fost comentată miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea Statutului deputaţilor şi senatorilor, care introduce pensiile speciale pentru parlamentari, act normativ care a fost reexaminat de Parlament

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close