Antena 3 CNN Politică Parlamentul European ignoră adresa ANI în cazul Mircea Diaconu

Parlamentul European ignoră adresa ANI în cazul Mircea Diaconu

Parlamentul European ignoră adresa ANI în cazul Mircea Diaconu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Iul 2014   •   18:48

Parlamentul European ignoră adresa ANI în cazul Mircea Diaconu. Comisia Juridică a Parlamentului European a informat că va ţine legătura doar cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), singura autoritate învestită să se propunţe asupra validităţii unui mandat de europarlamentar.

ANI a cerut acum două săptămâni Parlamentului European să invalideze mandatul lui Diaconu


Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat pe Diaconu, alături de Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central, după ce fostul senator, declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a candidat la alegerile europarlamentare, câştigând un mandat.

Diaconu şi-a depus, în 26 martie, la BEC, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent, după ce şi-a dat demisia din PNL.
   
ANI a trimis BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European. BEC a respins candidatura lui Diaconu, care a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central.
   
Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 9 aprilie, a menţinut decizia tribunalului, decizia fiind definitivă. 
    
Astfel, Mircea Diaconu a putut candida, în mai, la europarlamentare şi a câştigat un mandat de europarlamentar.
 
Cine sunt europarlamentarii români care ne reprezintă la Bruxelles în următorii cinci ani
 

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close