Antena 3 CNN Politică Parlamentul începe astăzi o nouă sesiune ordinară, cu protestul opoziţiei

Parlamentul începe astăzi o nouă sesiune ordinară, cu protestul opoziţiei

Parlamentul începe astăzi o nouă sesiune ordinară, cu protestul opoziţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Feb 2012   •   08:35

Noua sesiune parlamentară va începe astăzi, cu un protest al opoziţiei. Parlamentarii USL nu vor participa la nicio şedinţă a Senatului sau a Camerei Deputaţilor.

Cei care se vor retrage de la plen şi comisii se vor alege cu tăierea automată a indemnizaţiilor de şedinţe, întrucât ei nu vor mai semna tabelurile de prezenţă.

În această sesiune parlamentară se vor împărţi funcţiile conform algoritmului, iar la final este posibil ca locurile lăsate libere de opoziţie să fie reîmpărţite tot parlamentarilor PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri. Liderul liberalilor a explicat că opoziţia a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea parlamentarilor PSD, PNL şi PC din activităţile uzuale ale Legislativului, ca măsură de protest la adresa puterii.

El a precizat că durata acestui protest este "până la alegeri", anticipate sau nu, ori până la momentul în care s-ar putea ajunge la un acord oficial putere-opoziţiei în vederea alegerilor anticipate, acord care ar trebui transpus în realitate printr-un vot în Parlament.

Potrivit lui Antonescu, astfel de situaţii de sunt legate de "chestiuni care pot să ofere soluţii crizei politice", referindu-se la decizii, hotărâri sau legi privitoare la alegerile parlamentare anticipate, moţiune de cenzură, suspendarea actualului preşedinte, modificarea legislaţiei electorale.





×
Subiecte în articol: USL protest alegeri
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close