Antena 3 CNN Politică Parlamentul mai are de votat doar bugetul Educaţiei

Parlamentul mai are de votat doar bugetul Educaţiei

Parlamentul mai are de votat doar bugetul Educaţiei
Sursa foto: parlament buget
20 Feb 2009   •   01:33

Parlamentarii români mai au un pas şi aprobă, după câteva zile de foc automat, bugetul pe 2009. În şedinţa de joi, Ioan Oltean, preşedintele acesteia, a decis suspendarea dezbaterilor cu 20 de minute înainte de ora 24:00, dupa aproximativ o oră de discuţii pe procedura votării celor aproape 300 de amendamente depuse de liberalul Liviu Câmpanu la bugetul Educaţiei.
Bugetul Ministerului Educaţiei a fost ultimul discutat, iar amendamentele propunse de liberali au fost respinse. Dezbaterile s-au blocat în momentul în care s-a ajuns la discutarea celor aproape 300 de amendamente depuse de liberalul Liviu Câmpanu, timpul total alocat acestuia pentru prezentarea amendamentelor fiind de aproape două ore şi 30 de minute, anume 30 de secunde pentru fiecare amendament
De altfel, la bugetul Ministerului Educaţiei, au fost depuse peste 1.000 de amendamente, care fuseseră abordate înainte de a se remarca iniţiativele lui Câmpanu..
Cristian Dumitrescu de la PSD a propus ca cele aproape 300 de amendamente ale lui Câmpanu să fie votate o singură dată, pentru că au acelaşi iniţiator şi indică aceeaşi sursă de finanţare pentru amendamente - bugetul Administraţiei Prezidenţiale. Ioan Oltean a supus la vot propunerea ca toate amendamentele lui Câmpanu să fie votate o singură dată, aceasta fiind aprobată de plen. Măsura a fost contestată de liberali, iar deputatul Adrian Gerea a anunţat că PNL va contesta modul în care a Oltean a prezidat şedinţa, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.
Anterior, parlamentarii adoptaseră pe bandă rulantă bugetele a 28 de instituţii, în aproximativ 45 de minute, printre care bugetele ministerelor Turismului, Comunicaţiilor şi al Ministerului Public şi cele ale serviciilor secrete.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close