Antena 3 CNN Politică Partidul Naţional Liberal este încă membru deplin al ALDE

Partidul Naţional Liberal este încă membru deplin al ALDE

Partidul Naţional Liberal este încă membru deplin al ALDE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iun 2014   •   17:25

Liberalii români sunt parte a grupului ALDE. Cel puţin asta susţine Alianţa Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa (ALDE), într-un comunicat de presă.

 
ALDE afirmă că PNL este, în acest moment, membru al Alianţei, că niciun alt partid european nu a primit vreo cerere de afiliere, care ar contraveni actualelor prevederi statutare ale PNL, şi că este încrezător că liberalii români nu se vor alătura familiei politice europene a lui Traian Băsescu.
 
"Partidul Naţional Liberal este membru deplin al ALDE. După demisia preşedintelui partidului, Crin Antonescu, un congres va avea loc în data de 28 iulie 2014 unde membrii PNL vor discuta, printre altele, afilierea lor europeană. 
 
Orice schimbare de afiliere a partidului cere o schimbare a statului în Congres. Până astăzi niciun alt partid european nu a primit vreo cerere de afiliere, pentru că acest lucru contravine chiar statului actual al PNL. Partidul ALDE este încrezător că PNL va rămâne în alianţa liberalilor democraţi europeni, în loc să-şi unească forţele cu familia politică a preşedintelui României, Traian Băsescu", se arată în comunicatul ALDE.

Alianţa precizează că până astăzi, niciun alt partid european nu a primit vreo cerere de afiliere, în condiţiile în care aceasta ar contraveni actualelor prevederi statutare ale PNL.
 
Documentul a fost prezentat marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat marţi că aderarea efectivă a liberalilor la PPE se va produce până la începutul lunii iulie, precizând că a fost transmisă documentaţia necesară, iar Adina Vălean ar putea fi vicepreşedinte al Parlamentului European.

Crin Antonescu a semnat actele de aderare la grupul lui Băsescu, PPE, înainte de alegerile de duminică europarlamentare de duminică, 25 mai.

Eurodeputatul Graham Watson, preşedintele partidului paneuropean ALDE: Antonescu fie şi-a pierdut minţile, fie a fost mituit pentru a se alătura PPE.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close