Antena 3 CNN Politică Pesurse: Se formează un nou partid politic, cu actuali membri PDL, PP-DD şi FC

Pesurse: Se formează un nou partid politic, cu actuali membri PDL, PP-DD şi FC

Pesurse: Se formează un nou partid politic, cu actuali membri PDL, PP-DD şi FC
11 Mai 2013   •   10:25
Noul partid pare că se va coagula în jurul pierzătorilor din competiţia internă din PDL în frunte cu Elena Udrea, la care se va adăuga mare parte din Fundaţia "Mişcarea Populară". Se pare că şi recentul cutremur din PP-DD are legătură directă cu formarea noului partid.
 
Potrivit informaţiilor pesurse.ro, nu va fi un partid nou-nouţ ci unul care există deja, dar care în cadrul unui congres extraordinar îşi va schimba denumirea în Partidul Popular. Doctrina se vrea una de factură creştin-democrată. 
 
Noul partid ar urma să înceapă demersurile pentru aderarea la Grupul PPE din Parlamentul European. Data congresului extraordinar ar fi stabilită undeva în jurul datei de 25 mai. Se doreşte grăbirea procesului de constituire pentru ca peste vară noul vehicol politic să se pregătească de alegerile europarlamentare.
 
Noul partid ar urma să aibă şi un braţ parlamentar. Se vorbeşte de circa 20-25 de deputaţi şi 7 până la 9 senatori care ar urma să creeze grupuri parlamentare pe tiparul deja folosit în legislatura trecută de UNPR. Aleşii ar urma să provină din PDL, PP-DD şi FC.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close