Antena 3 CNN Politică Petre Daea, anunţ important pentru fermieri: "Am adus în România 1,56 de miliarde de euro"

Petre Daea, anunţ important pentru fermieri: "Am adus în România 1,56 de miliarde de euro"

Banii europeni care au ajuns la fermieri până la acesta dată depăşesc 1,56 miliarde de euro, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea, anunţ important pentru fermieri: "Am adus în România 1,56 de miliarde de euro"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Silvia Preda    |    25 Feb 2023   •   18:50

"În fiecare an noi producem în ţară în jur de 3 miliarde (euro n.r.), iar până la această dată am adus în România 1,56 de miliarde de euro. Sunt bani importanţi care au ajuns la fermieri şi care i-au ajutat, pe de o parte, să se mobileze cu utilaje şi maşini agricole, pe de altă parte să-şi continue activitatea având capitalul de lucru necesar pentru lucrările în câmp", a precizat Petre Daea, la finalul unei conferinţe organizate la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni.

Ministrul Agriculturii a afirmat că toate programele europene derulate în România au fost valoroase, pentru că banii au fost consumaţi şi au "întrezărit aşteptările fermierilor".

"Lucrul acesta se vede, noi de la intrarea în Uniunea Europeană am făcut un salt extraordinar de important în agricultura ţării. Fermierii sunt mai bine dotaţi, au tehnologii mai bune şi, zic eu, cu randamente pe măsura efortului pe care îl fac. Mă gândesc doar că la numărul de tractoare pe care îl avem acum în România, 293.000 de tractoare, sunt (...) datorită sprijinului pe care l-am primit de la Uniunea Europeană" a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Citiţi şi: Cât a pierdut România în criza agricolă provocată de război: "Țara s-a transformat din net exportator în net importator"

Ministrul a transmis că obiectivul său "ca om şi ca agricultor" este să aducă bani europeni în România, indiferent de efort deoarece fermierii români merită acest lucru.

Ministrul Agriculturii a participat sâmbătă la evenimentul cu tema "Oportunităţi de finanţare prin Planul Naţional Strategic 2023-2027", organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, desfăşurat la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni.
 

×
Subiecte în articol: petre daea minstrul Agriculturii fermieri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close