Antena 3 CNN Politică Ping-pong cu creşterea pensiilor. Marcel Ciolacu, un pas înapoi: "Nu am spus niciun procent"

Ping-pong cu creşterea pensiilor. Marcel Ciolacu, un pas înapoi: "Nu am spus niciun procent"

Ping-pong cu majorarea pensiilor. După ce PSD a propus majorarea pensiilor cu 10%, preşedintele PSD Marcel Ciolacu face un pas înapoi şi spune că el nu a înaintat niciun procent. 

Ping-pong cu creşterea pensiilor. Marcel Ciolacu, un pas înapoi: "Nu am spus niciun procent"
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO
de Mădălina Mihalache    |    08 Sep 2022   •   16:25

"Am discutat acest subiect cu domnul Ciolacu, şi să avem date concrete despre proiecţia bugetului pe 2023. Urmează să avem discuţii pe proiectul de buget pe 2023, iar în noiembrie urmează să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare.

Nu vrem să lansăm în spaţiul public cifre care nu se susţin în buget", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

"Nici eu, nici domnul ministru nu am înaintat niciun procent. Important este că atât eu, cât şi domnul prim-ministru vedem această necesitate, să avem pensiile majorate. 

Mai mult cred că ar trebui după mai mult timp să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlamentul României din luna noiembrie, astfel încât să fie semnal clar de predictibilitate şi stabilitate", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Noi majorări anunțate de PSD: Salariul minim creşte cu 450 lei, iar pensiile cu 10%

Ministrul Muncii a anunțat, la Antena 3, pe 29 august, că PSD va propune că pensiile să fie majorate cu un procent mai mare de 5,1%.

Mai exact, variantele sunt 8, 10 sau 15%, cât este rata inflaţiei astăzi. De asemenea, trebuie să se ia o decizie privind creșterea plafonului până la care pensionarii sunt scutiţi de plata impozitului pe venit.

"Noi am discutat și vom propune o majorare mai mare decât formulă din lege care prevede majorări de 5%, 5,1%", a spus Marius Budăi, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii crestere pensii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close