x close

Planul ascuns al lui Klaus Iohannis de Sărbători, privind numirea a doi miniștri

22 Dec 2018   •   11:19
Planul ascuns al lui Klaus Iohannis de Sărbători, privind numirea a doi miniștri

Președintele Klaus Iohannis ignoră decizia Curții Constituționale de a lua act deîndată de demisiile miniștrilor din Cabinetul Dăncilă.

Iohannis profită de Sărbători pentru a trege de timp, astfel încât să întârzie cât mai mult un răspuns privind numirea Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a exercitat atribuţiile constituţionale când nu a luat act de demisiile a doi miniştri şi nu a constatat vacantarea posturilor, se arată în motivarea deciziei prin care CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi şeful statului.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a „sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte”. Este vorba despre întârzierea unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis în cazul nominalizărilor pentru Ministerul Transporturilor și Dezvăltării. Șeful statului anunțase atunci că va lua o hotărâre în acest sens după sărbătorile Centenarului, respectiv după 1 Decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci "de ochii lumii", precizând că nu a finalizat încă analiza propunerilor de la Ministerul Dezvoltării - Olguţa Vasilescu - şi Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici.

 

Citeşte mai multe despre:

iohannis numire ministri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati