Antena 3 CNN Politică PNL ar putea colabora cu Băsescu și Macovei pentru alegeri. Cum răspunde Orban

PNL ar putea colabora cu Băsescu și Macovei pentru alegeri. Cum răspunde Orban

PNL ar putea colabora cu Băsescu și Macovei pentru alegeri. Cum răspunde Orban
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Mar 2016   •   14:38
UPDATE 14.38 - Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu este implicat în nicio negociere politică privitoare la susținerea candidaturii sale și de către alte formațiuni politice, el precizând că singurul său obiectiv este acela de a intra în contact cu cât mai mulți bucureșteni pentru a-i convinge că este "soluția corectă" pentru București, informează agerpres.ro.
 
"Eu sunt candidatul PNL și voi câștiga primăria în calitate de candidat al PNL. (...) Nu sunt implicat în nicio negociere politică. Sigur că mi-aș dori ca orice locuitor al Bucureștiului care s-a săturat de administrația PSD, care nu-și dorește ca Bucureștiul să fie în continuare blocat și devalizat prin acte de corupție de reprezentanți ai PSD să-mi susțină candidatura, dar în ce mă privește pe mine nu sunt implicat în nicio negociere politică. Singurul meu obiectiv e de a intra în contact cu cât mai mulți locuitori ai Bucureștiului, pentru a-i convinge că eu sunt soluția corectă pentru Primăria Capitalei", a răspuns Orban, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă are nevoie de sprijinul partidului lui Traian Băsescu sau al Monicăi Macovei în această cursă electorală.
 
Tema în legătură cu care Ludovic Orban a fost abordat de jurnaliști este legată de apelul lansat duminică, în nume personal, de președintele PNL București, Cătălin Predoiu, către toate forțele de centru-dreapta să își unească forțele "pentru a scăpa de blestemul unei administrații PSD corupte în București".
 
"Lansez o chemare către toate forțele politice de centru-dreapta să înțeleagă că nu ne putem juca cu soarta Bucureștiului. Îi chem la o masă rotundă, să ne unim forțele, pentru că nu vreau să lăsăm Bucureștiul din nou pe mâna PSD. Vreau măcar să discutăm, fără fițe, fără pretenții, Nicușor Dan, doamna Macovei. Eu îmi asum asta personal. Nu angajez partidul. Vreau să văd și eu ce soluții au dânșii. (...) Vreau să văd și eu cum crede Nicușor Dan că poate să câștige Primăria Generală când are cât are în sondaj. (...) Vreau să vorbesc cu dânsul, o să stau de vorbă și cu doamna Macovei, cu domnul Băsescu. Îmi asum eu acest lucru, ca șef al organizației București", a adăugat Predoiu.
______________________________________
 
Știrea inițială 13.23

Cătălin Predoiu nu exclude varianta unei colaborări cu fostul președinte Traian Băsescu pentru alegerile din acest an.
 
De asemenea, este posibilă și o colaborare cu Monica Macovei, fost ministru al Justiției.
 
”Vreau să miximizez șansele bucureștenilor de a avea un alt primar decât de la PSD”, a declarat liberalul Cătălin Predoiu.
 
Pe 22 februarie, PNL a luat decizia de a-l retrage pe Cristian Bușoi din cursa pentru candidatura la Primăria Capitalei și de a-l înlocui cu Ludovic Orban.
 
Decizia ar fi fost luată după ce sondajele interne au arătat că Orban este mult mai bine plasat decât Buşoi să câştige alegerile. 
 
Hotărârea a fost luată în Biroul Permanent Național (BPN) al partidului.
 
Citiți și Cine este Ludovic Orban, candidatul pe care mizează PNL în bătălia pentru Capitală

×
Subiecte în articol: PNL alegeri Monica Macovei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close