Antena 3 CNN Politică PNL: Autorităţile moldovene nu trebuie să constituie un instrument de opresiune

PNL: Autorităţile moldovene nu trebuie să constituie un instrument de opresiune

PNL: Autorităţile moldovene nu trebuie să constituie un instrument de opresiune
Sursa foto: Varujan Vosganian
07 Apr 2009   •   18:02

Autorităţile din Republica Moldova nu trebuie sub nicio formă să recurgă la violenţă a declarat marţi purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, referindu-se la semnele care ar arăta că pentru autorităţile de la Chişinău folosirea forţei ar putea fi o soluţie.
"PNL îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu caracterul violent al evenimentelor din Republica Moldova. Apelul nostru este ca toate părţile să nu cedeze în faţa niciunei forme de violenţă sau în faţa provocărilor", a declarat Varujan Vosganian.
El a susţinut că există semne care arată că pentru autorităţile de la Chişinău folosirea forţei ar putea fi o soluţie.
"Autorităţile nu trebuie să constituie în acest moment un instrument de opresiune. În România se împlinesc 20 de ani de la căderea comunismului. Am privit la televiune scene care ne reamintesc de acel Decembrie 1989. Am observat în declaraţiile preşedintelui Voronin calificative şi accente care ne amintesc de discursurile lui Nicolae Ceauşescu din zilele premergătoare evenimentelor din Decembrie 1989", a mai spus Vosganian.
Liberalul a reamintit că procesul electoral din Republica Moldova nu a fost finalizat şi a cerut ca toate contestaţiile, toate solicitările să fie evaluate potrivit principiilor democratice.
"Considerăm că situaţia din Republica Moldova trebuie să stea în atenţia opiniei publice internaţionale. România a asumat la fel ca celelalte state UE politica de vecinătate, în care un rol important îl joacă evoluţia procesului democratic în Republica Moldova, astfel încât într-o bună zi România şi Republica Moldova să se reunească în interiorul UE", a conchis purtătorul de cuvânt al PNL.
Mii de persoane protestează la Chişinău împotriva a ceea ce ei consideră fraudarea alegerilor de către politicienii comunişti. Manifestanţii au ocupat după o serie de ciocniri violente cu forţele de ordine sediul Preşedinţiei şi clădirea Parlamentului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian PNL apel violenta proteste
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close