Antena 3 Politică Liberalii fac şedinţă online pentru a decide numele noilor miniştri din guvernul Cîţu. Ultimele variante vehiculate

Liberalii fac şedinţă online pentru a decide numele noilor miniştri din guvernul Cîţu. Ultimele variante vehiculate

de Adrian Iclozan    |    22 Dec 2020   •   22:50
Liberalii fac şedinţă online pentru a decide numele noilor miniştri din guvernul Cîţu. Ultimele variante vehiculate

Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat, marţi, online, de la ora 22.30, în urma desemnării lui Florin Cîţu de către preşedintele Klaus Iohannis pentru a forma noul guvern. Şedinţa pare să fie una tensionată, printre marii contestatari fiind Rareş Bogdan şi Ilie Bolojan.

În discuţia conducerii liberale se află mai multe nume ale celor care urmează să ocupe portofoliile ce revin PNL în noul cabinet.

Astfel, Nicolae Ciucă şi Bogdan Aurescu, consideraţi "oamenii preşedintelui Iohannis" în guvern îşi vor păstra portofoliile. În ceea ce priveşte celelalte ministerele, numele vehiculate de surse politice liberale, marţi seară, erau următoarele:

  • Sorin Câmpeanu la Ministerul Educaţiei
  • Raluca Turcan la Ministerul Munii
  • Lucian Bode la Ministerul Interne
  • Alexandru Nazare la Ministerul de Finanţe
  • Virgil Popescu la Ministerul Energiei
  • Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii
  • Adrian Oros la Ministerul Agriculturii

Discuţiile din BPN vin în contextul în care mai mulţi lideri PNL din Ardeal şi-au exprimat nemulţumirea pentru felul în care Ludovic Orban a negociat cu partenerii de coaliţie. Printre cei mai virulenţi contestatari ai negocierilor se numără preşedinţii de Consilii Judeţene din Bihor şi Cluj, Ilie Bolojan şi Alin Tişe.

Alin Tişe, îndemn pentru Ludovic Orban: Plecaţi acasă!

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a scris luni, pe Facebook, un text vitriolant în care cere, nici mai mult, nici mai puţin decât plecarea acasă a liderilor fără valoare. Numele lui Orban nu este pomenit, dar ţinta lui Tişe este foarte evidentă, întrucât autorul denunţă, încă de la început, "ciolaniada" din PNL.

"Asistăm la Ciolaniada grețoasă în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică. Am tot așteptat ca oamenii cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid. Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aștept în zadar. Au confiscat partidul pe persoană fizică.

Constat că oamenii aceștia, în aroganța și autosuficiența lor, se joacă acum de-a v-ați ascunselea cu partidul. Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut și nu din cauza măsurilor COVID -19 luate, cum încearcă să se scuze toți neperformanții din partid. Nu vreau să nominalizez acum pe nimeni, întrucât nu doresc să-mi fac nici campanie și nici imagine criticând propriul partid.

Nu am nevoie de imagine și nici nu sunt format în acest mod. Dar spun acum STOP la toți lipsiții de valoare politică și administrativă!

Plecați acasă și lăsați partidul pe mâna celor performanți! Precizez că nu doresc nici o funcție de ministru sau altă funcție!", a scris liderul CJ Cluj, Alin Tişe, pe Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: PNL ministri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close