Antena 3 CNN Politică Ponta a anunţat că a cedat. "S-ar putea să le pară rău celor de la PDL"

Ponta a anunţat că a cedat. "S-ar putea să le pară rău celor de la PDL"

Ponta a anunţat că a cedat. "S-ar putea să le pară rău celor de la PDL"
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2013   •   17:32

Preşedintele PSD, Victor Ponta a anunţat, joi, că a cedat şi nu mai susţine ideea ca în colegiul din Sectorul 4, rămas vacant după demisia lui Voiculescu, să nu fie organizate alegeri, astfel că vor fi alegeri, atenţionându-i însă pe cei de la PDL că ar putea să le pară rău când vor vedea că obţin 2-3%, informează Mediafax.
   
Întrebat de jurnalişti dacă îşi menţine poziţia conform căreia nu ar mai trebui organizate alegeri parţiale în colegiul din Sectorul 4, rămas vacant după demisia lui Dan Voiculescu din Senat, în condiţiile în care liderul PNL, Crin Antonescu, susţine o opinie contrară, Ponta a răspuns : "Nu, nu o mai menţin".
   
El a explicat că ideea de la care a pornit a fost că şi aşa sunt prea mulţi parlamentari şi că, pe măsură ce devin locuri vacante, să nu mai fie organizate alegeri, astfel încât, treptat, să fie redus numărul de parlamentari.
   
"Am văzut că unii au strigat acum că e dreptul nu ştiu cui...domnul Antonescu a spus dom'ne, să nu creadă cei de la PDL că nu vrem să facem alegeri. Noi tocmai am avut alegeri parţiale şi am câştigat 6 din 6, cu totul, iar PDL, care ţipă foarte tare că vrea alegeri în colegiul din Sectorul 4, a luat vreo 5%. Facem alegeri şi în colegiul din Sectorul 4, şi în eventuale alte colegii...dacă aşa se consideră că este bine, OK. Am cedat eu şi facem alegeri, dar să nu le pară rău celor care au strigat foarte tare că vor alegeri. Am văzut o groază de amatori îngrijoraţi că nu. Facem, poate când o să ia 2-3% s-ar putea să zică de ce nu m-au sprijinit pe mine în idee. USL oricum este în continuare favorit şi în Bucureşti şi cred că vom câştiga acest mandat fără mari probleme, dar era ideea mea să încercăm să nu mai rămânem 590 şi câţi sunem, pe măsură ce se eliberează. E în regulă, facem alegeri", a spus Ponta.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că opinia sa politică este că nu ar mai trebui organizate alegeri parţiale în colegiul din Sectorul 4 vacantat în urma demisiei lui Dan Voiculescu din Senat, el apreciind că motivul ţine de numărul mare de parlamentari existent deja
   
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat însă, tot marţi, că în colegiul rămas vacant în urma demisiei lui Dan Voiculescu din Senat ar trebui organizate alegeri parţiale, motivând prin faptul că cetăţenii din sectorul 4 al Capitalei trebuie reprezentaţi în Parlament.
   
În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.
   
Dan Voiculescu a câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripţia 42 Bucureşti.
   

×
Subiecte în articol: alegeri Victor Ponta alegeri locale
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close