Antena 3 CNN Politică Ponta: Avem listele electorale actualizate. Vom trimite cifrele azi Curţii Constituţionale

Ponta: Avem listele electorale actualizate. Vom trimite cifrele azi Curţii Constituţionale

Ponta: Avem listele electorale actualizate. Vom trimite cifrele azi Curţii Constituţionale
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    20 Aug 2012   •   10:21

Guvernul are listele electorale actualizate de la Ministerul de Interne şi va trimite cifrele în cursul zilei de astăzi Curţii Constituţionale, răspunzând astfel solicitării CC, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, înaintea şedinţei USL.

"În cursul zilei de azi, MAI, MAE centralizează toate datele pe care le-au solicitat şi vom transmite către Curte exact ceea ce ne-a cerut Curtea, adică numărul de persoane. După ce transmitem la Curte, vom pune la dispoziţie aceste cifre. CCR decide apoi cum va stabili, ce va lua în considerare din aceste cifre", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

Premierul a ţinut să precizeze că actualizarea acestor liste se face de către primari, şi nu de alte instituţii, şi a asigurat că nu vor fi scoşi de pe liste cetăţenii cu domiciliul în străinătate.

Totodată, premierul a ţinut să precizeze că obligaţia USL este de a-i proteja pe acei oameni care au votat la referendumul din 29 iulie şi acum sunt anchetaţi de procurori.

"Obligaţia USL este de a-i proteja pe acei oameni care au votat, pentru că ei trebuie să înţeleagă că trăiesc într-un stat de drept", a adăugat Ponta.

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.

Tot duminică, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a afirmat datele sunt în curs de centralizare şi că nu îşi permite să facă aprecieri privind decizia pe care ar urma să o ia Curtea Constituţională în legătură cu referendumul.

Curtea Constituţională a admis, pe 14 august, solicitarea formulată de preşedintele suspendat Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.

Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Citiţi şi Premierul Ponta: Emil Boc este un politician mic, cu un tupeu foarte mare

Ponta: Abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat. USL are obligaţia de a proteja votanţii




×
Subiecte în articol: Victor Ponta Curtea Constitutionala
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close