Antena 3 CNN Politică Ponta: Abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat. USL are obligaţia de a proteja votanţii

Ponta: Abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat. USL are obligaţia de a proteja votanţii

Ponta: Abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat. USL are obligaţia de a proteja votanţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    20 Aug 2012   •   10:54

Premierul Victor Ponta şi, totodată, ministrul interimar al Justiţiei, a declarat, luni, că abuzurile procurorilor reprezintă o lovitură de stat în care, prin "autorităţile de represiune", se încearcă schimbarea rezultatului de la referendum, el arătând că USL are obligaţia de a-i proteja pe cei care au votat.

"Din puncul meu de vedere, ca lider al USL, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem e să-i protejăm pe oamenii care sunt supuşi în aceste zile unor abuzuri evidente de procurori şi de către PDL pentru simplul fapt că şi-au exercitat un drept constituţional, acela de a vota. Din punctul meu de vedere, asta este într-adevăr o lovitură de stat, adică să vrei să schimbi prin autorităţile de represiune ale statului rezultatul de la vot", a spus Ponta.

El a arătat că faptul că la referendum au votat 8,5 milioane de români nu poate fi contestat de către nimeni şi nici nu a fost contestat.

"În toate secţiile de vot au fost reprezentanţi ai PDL. După ce şi-au dat seama, după o săptămână, că s-ar putea Curtea să decidă altceva, a început tot acest abuz şi toată această prigoană împotriva oamenilor simpli care au votat. Obligaţia USL este de a-i proteja pe aceşti oameni şi de a-i face să fie convinşi că trăiesc într-un stat de drept în care abuzurile comise de Traian Băsescu şi cei loiali nu se răsfrâng împotriva lor", a spus Ponta.

Citiţi şi Ponta: Listele electorale actualizate le trimitem azi Curţii Constituţionale

Premierul Ponta: Emil Boc este un politician mic, cu un tupeu foarte mare





×
Subiecte în articol: Victor Ponta USL
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close