Antena 3 CNN Politică Ponta: Când am ajuns la Guvern totul era portocaliu. La Ministerul Mediului nici nu se prea vorba limba română

Ponta: Când am ajuns la Guvern totul era portocaliu. La Ministerul Mediului nici nu se prea vorba limba română

Ponta: Când am ajuns la Guvern totul era portocaliu. La Ministerul Mediului nici nu se prea vorba limba română
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iun 2012   •   20:30

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Craiova, că în momentul în care a ajuns la Guvern în funcţia de premier, pe 7 mai a.c., 'totul era portocaliu', iar la Ministerul Mediului 'nici nu se prea vorbea limba română'.
   
Premierul Ponta a mai spus, într-o conferinţă de presă, că a găsit cel mai politizat Guvern din câte au existat din 1990.
   
'Când am ajuns la Guvern, în afară de noi înşine totul era portocaliu. Pe măsură ce avem secretari de stat şi începem să cunoaştem oamenii, începem să şi aflăm lucrurile care s-au întâmplat acolo în toţi aceşti ani. Am găsit cel mai politizat Guvern. Eu am mai fost de două ori la guvernare: şi în 2001 şi în 2008, dar nu am avut niciodată structuri sută la sută politizate ca acelea pe care le-am găsit acum în 7 mai 2012. Or trebuie să încep să le depolitizez: dacă vă povesteşte doamna Rovana Plumb ce a găsit pe la Ministerul Mediului unde nici nu prea se vorbea limba română...', a spus Ponta.
   
Întrebat dacă guvernarea USL va proceda la fel ca guvernarea PDL privind schimbarea directorilor instituţiilor deconcentrate, Ponta a afirmat că în acest moment aceste instituţii sunt conduse de directori care sunt membri PDL.
   
 'Nu am făcut nicio numire în afară de funcţiile de secretari de stat sau preşedinţi de agenţii care sunt secretari de stat. Acelea le-am anunţat întotdeauna că sunt funcţii politice. Spre deosebire de PDL, care a numit membri PDL până la directorii de şcoală şi cine ştie ce altceva, uitaţi-vă la şefii de deconcentrate în toată ţara că toţi sunt membrii PDL. Singurii pe care i-am schimbat din funcţie sunt cei care s-au implicat direct în campania electorală. Şefii de deconcentrate sunt astăzi toţi PDL-işti', a spus Victor Ponta.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close