Antena 3 Politică Ponta, despre conflictul pe taxe: Boc s-a trezit vorbind. Este singurul care a procedat absolut stupid

Ponta, despre conflictul pe taxe: Boc s-a trezit vorbind. Este singurul care a procedat absolut stupid

07 Ian 2013   •   13:40
Ponta, despre conflictul pe taxe: Boc s-a trezit vorbind. Este singurul care a procedat absolut stupid
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că nu există nici un conflict între Preşedinţie şi Guvern, ambele instituţii procedând corect şi constituţional, adăugând că singurul care a procedat absolut stupid este primarul Emil Boc.

"Preşedintele a procedat absolut constituţional şi legal, Guvernul a procedat absolut constituţional şi legal, în sensul în care nu putea să emită ordonanţe simple până nu avea legea de abilitare promulgată. Singurul care a acţionat şi ilegal, şi neconstituţional şi stupid este domnul primar Emil Boc, care nu are nici o scuză. Dacă era un simplu primar putea să spună cu nu cunoaste procedura" a spus Victor Ponta, răspunzând astfel unei întrebări cu privire la războiul în comunicate privind taxele.

"Singurul care s-a trezit vorbind este domnul Boc. Să facă bine să îşi încaseze taxele", a mai adăugat Victor Ponta, subliniind că nu există nici o neînţelegere între cele două instituţii.

Întrebat dacă se va rupe acordul care stabileşte coabitarea între Guvern şi Preşedinţie, Ponta a răspuns că un astfel de act nu se rupe "din cauza lui Boc".

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat joi, 3 ianuarie, Legea de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară şi l-a informat pe premierul Victor Ponta, informează Administraţia prezidenţială, răspunzând astfel la "explicaţiile formulate de Guvernul României, într-un răspuns la  solicitarea primarului Emil Boc despre motivele care au stat la baza imposibilităţii de a fi adoptată ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale".

Ca replică la declaraţiile premierului Victor Ponta, primarul muncipiului Cluj-Napoca Emil Boc îl acuză pe acesta de diversiune şi ipocrizie şi îi cere să modifice Codul Fiscal astfel încât să scoată administraţiile locale din incertitudine.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close