Antena 3 CNN Politică Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu: Ce se întâmplă cu statutul sau ce fac parlamentarii sunt lucruri care nu ţin de Guvern

Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu: Ce se întâmplă cu statutul sau ce fac parlamentarii sunt lucruri care nu ţin de Guvern

Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu: Ce se întâmplă cu statutul sau ce fac parlamentarii sunt lucruri care nu ţin de Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    25 Feb 2013   •   18:40

Premierul Victor Ponta a comentat, luni seară, scrisoarea pe care preşedintele Traian Băsescu i-a trimis-o lui şi lui Crin Antonescu.

"Dacă ne referim la Schengen, nu sunt de acord să fie asociat cu MCV. Pe Schengen trebuie să se ia o decizie, privind aderarea în trepte(...). România îndeplineşte condiţiile", a spus premierul.

"Ce se întâmplă cu statutul sau ce fac parlamentarii sunt lucruri care nu ţin de Guvern(...). Despre domnul Fenechiu, singurul ministru trimis în judecată, am mai discutat cu preşedintele chiar înainte să-l numesc şi vă reamintesc că preşedintele e cel care i-a semnat decretul", a adăugat Victor Ponta.

Ponta, despre scrisoarea de la Băsescu: Face parte dintr-un joc de ping-pong

Premierul a completat că dacă în cazul ministrului care are dosar penal, Relu Fenechiu, va exista o sentinţă de condamnare, el va fi automat remaniat din Guvern.

"În secunda în care va exista un act de condamnare de orice formă, în acea zi domnul Fenechiu pleacă din Guvern. Dacă primeşte o sentinţă de achitare, cu atât mai mult, trebui să stea în Guvern", a spus Ponta.

"În privinţa şefilor de la Parchetul General şi de la DNA, domnul preşedinte ştie foarte bine, conform legii, ministrul Justiţiei are o procedură pe care trebuie să o prezinte cu Secretariatul General al Comisiei Europene(...). S-a făcut o procedură prin care domnul preşedinte i-a respins pe cei doi", a mai spus Ponta.


Victor Ponta a declarat că nu îi va răspunde oficial preşedintelui Traian Băsescu, pentru că lucrurile pe care le-a adresat şeful statului nu ţin de activităţile Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat o scrisoare către premierul Victor Ponta şi preşedinţii camerelor Parlamentului.

Printre solicitările şefului statului se numără desemnarea candidaţilor pentru poziţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ şi procuror-şef al DNA, dar şi îndepărtarea imediată din Guvern a miniştrilor care au dosare penale.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close